Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


До Кия в гості

Туризм Регіон: м.Київ 12222 перегляди

Опубліковано - 24.09.2006 16:21 | Всі новини | Версія для друку

Микола Грицик
Микола Грицик
У Києвi встановлять близько тисячі громадських вбиралень, вшанують мільйонного туриста та збудують десять п'ятизіркових готелів.

Статистика свідчить: до Києва все охочіше їдуть гості, зокрема й іноземні. За словами начальника Головного управління туризму, готельного господарства та курортів Київської міської держадміністрації Миколи Грицика, за рік столицю відвідало 950 тисяч туристів, з них 200 тисяч — iноземцi, а загалом, за останні п'ять років кількість бажаючих оглянути Дніпровські схили зросла утричі. Нині Київ готується зустріти свого мільйонного гостя: його, запевняє пан Микола, усіляко вшанують — от тільки як, поки що таємниця. Київ починають відвідувати туристи з екзотичних країн — таких, як Мадагаскар, Гренада, Руанда, Танзанія, Токелау. Тим часом столичні керманичі звітують: київські фахівці роблять усе для того, аби іноземець орієнтувався у столиці України без проблем — і путівники англійською виготовили, і розробили для них туристичні маршрути, і вказівники у найпопулярніших місцях огляду встановили. І показати туристам є що: у столиці сотні культурних та історичних пам'яток, 21 зона відпочинку, чимало музеїв. До речі, найбiльш відвідуваним є Водно-інформаційний центр, або Музей води.

Однак роботи ще чимало. У столиці України складна ситуація із готелями, каже Микола Грицик, — наразі є 117 готельних комплексів, серед них тільки один п'ятизірковий. А потреби ростуть. За словами пана Миколи, у Києві не вистачає 4,2 тисячі готельних місць. Вочевидь, не вистачає Києву і конгрес-готелю, який би дозволив збільшити туристичний потік. «Якби в нас був такий готель, ми могли б у Києві проводити світові конгреси, — каже пан Грицик. — Головне — знайти під такий готель інвестора». Фахівці дивляться у перспективу: Київ потребує 10 п'ятизіркових готелів (хоча ще минулого року йшлося про п'ять). І вже в 2006 році планують побудувати два готелі з п'ятьма зірочками, один чотиризірковий і ще п'ять невеликих. До 2010 року, розмірковує Микола Грицик, у столиці має вирости не менше 70 нових готелів — різних за розмірами і категорією комфортності, — аби Київ міг приймати одночасно до 250 тисяч туристів.

Однак готелі — це лише одна сторона медалі. Проблем вистачає і на вулицях. Щоправда, Микола Грицик запевняє: усі вирішимо. «Ви помітили, що на центральних вулицях Києва поменшало жебраків, біля Михайлівського, Володимирського соборiв? — звітує завгосп туристичної галузі столиці. — На вокзалі стало менше сумнівних людей, які здають квартири невідь-де гостям Києва». І це, мовляв, тільки початок. Ось найближчим часом планують облаштувати близько тисячі громадських вбиралень, встановити вказівники до них (у тому числі й іноземними мовами). Це будуть, в основному біо- та контейнерні туалети в найпопулярніших для туристів місцях. Микола Грицик запевняє: туалети будуть сучасними і пристойними — із дзеркалами та рукомийниками.

Ще міська влада активно взялася за контроль роботи туристичних організацій — цього року вже 16 турпідприємств позбавили ліцензії. Так само, каже Микола Грицик, постійно перевіряється якість послуг туристичного супроводу. Фахівці контролюють навіть тексти гідів-перекладачів: що вони розповідають іноземним туристам про Україну?

А ще у столиці всерйоз розглядають питання створення муніципальної туристичної міліції, яка б слідкувала за якістю туристичних послуг, та єдиного інформаційно-туристичного центру, де кожен охочий міг би отримати необхідні дані, замовити квитки в театр чи на потяг і дізнатися про новинки у сфері послуг.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Туризм»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.