Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ющенко ініціює зустріч митців з бізнесменами для розмови про меценатську підтримку

Політика 12509 переглядів

Опубліковано - 14.04.2006 22:28 | Всі новини | Версія для друку

Президент України Віктор Ющенко ініціює зустріч митців з представниками бізнес-кіл для розмови про підтримку культурних проектів, збереження та відновлення історичних пам’яток.

Про це він сказав сьогодні у заключному слові на засіданні Національної ради з питань культури і духовності.

На переконання Глави держави, працівники культури мають налагоджувати діалог із підприємцями з метою залучення до своїх проектів, окрім бюджетних, меценатських коштів. Президент висловив упевненість, що серед представників вітчизняного бізнесу знайдеться чимало людей, які підтримають митців, якщо у них будуть ефективні мотивації, зокрема законодавчі, для такої діяльності. «Наше завдання – запропонувати ці механізми», – сказав В. Ющенко, звертаючись до присутніх. У цьому контексті він нагадав про успішне залучення меценатських коштів до проектів зі збереження та відновлення історичних пам’яток у минулому році. «Покладатися тільки на бюджетні гроші, я думаю, це дуже неправильна політика», – сказав В. Ющенко.

Говорячи про програму дій щодо збагачення та розвитку культури і духовності українського суспільства, Президент наголосив, що вона має містити перелік 15-20 конкретних проектів, які повинні бути обов’язково реалізовані протягом поточного року. Головне, підкреслив він, вірно оцінювати свої можливості та працювати послідовно. «Я вірю, що це – дорога правильна», – сказав В. Ющенко.

Президент позитивно оцінив сьогоднішню зустріч із Нацрадою, зазначивши, що на засідання зібралися люди, які «розуміють, що питання культури відносяться до розділів стратегічної безпеки держави».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.