Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Найвищим мешканцем США визнано українця

Українці в світі 20942 перегляди

Опубліковано - 25.05.2010 12:58 | Всі новини | Версія для друку

Зріст Ігоря Вовковінського становить 2 метри 34,5 см
Зріст Ігоря Вовковінського становить 2 метри 34,5 см
Найвищим мешканцем США визнано українця Ігоря Вовковінського, чий зріст становить 2 метри 34,5 см.

Відповідний запис внесено до Книги рекордів Гіннеса, повідомляє About.com.

Таким чином, 27-річний українець, котрий проживає в місті Рочестер (штат Міннесота), побив попередній рекорд, встановлений мешканцем штату Вірджинія Джорджем Беллом, який виявився нижчим від Ігоря менш ніж на один сантиметр.

Ігор Вовковінський переїхав з України до США разом зі своєю матір’ю в семирічному віці. Головною метою зміни місця проживання було лікування хлопчика від захворювання гіпофіза, яке впливало на його швидке і різке зростання.
Зріст Леоніда Стадника становить 2 метри 57 см
Зріст Леоніда Стадника становить 2 метри 57 см
Подібне захворювання спричинило швидке зростання й іншого українця - 39-річного Леоніда Стадника з с.Подолянці Чуднівського району на Житомирщині. Він вважається найвищою людиною на планеті. Його зріст – 2 метри 57 сантиметрів. Минулого року Леонід втратив своє звання в Книзі рекордів Гіннеса, відмовившись пройти процедуру вимірювання зросту через постійну увагу до себе.

Леонід почав посилено рости з 12 років - після операції з видалення доброякісної пухлини у головному мозку, в результаті якої був зачеплений гіпофіз. Незважаючи на свій вік, він продовжує рости і зараз. Високий зріст створює дуже багато проблем для Леоніда. Хвороба ніг заважає йому нормально пересуватися. Його взуття – 62-го розміру, та одяг – 66-го, шиється на спеціальне замовлення.

У 2008 році Президент України Віктор Ющенко передав Леоніду Стаднику спеціально адаптований під нього автомобіль марки «Шевроле-Такума».

Тим часом, найвищою людиною в світі визнано турка Султана Косена, зріст якого становить два метри 47 сантиметрів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Українці в світі»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.