Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Третина українців готова вийти на майдани

Громадська думка 6473 перегляди

Опубліковано - 26.05.2010 17:27 | Всі новини | Версія для друку

Третина українців готова вийти на майдани
Третина українців готова вийти на майдани
Як повідомив центр “Українське демократичне коло”, про це свідчать дані всеукраїнського опитування, проведеного центром на замовлення Інституту політики 14-20 травня 2010 року.

Згідно з результатами опитування, досить значна частка громадян (28,3%) вказали, що в разі прийняття владою рішень, які суперечать національним інтересам України, вони особисто братимуть участь в акціях протесту. При цьому більше половини опитаних (58,6%) не збираються брати участь в акціях протесту. Не змогли визначитись 13,1% респондентів.

Крім того, більше половини громадян (54,5%) вважає, що опозиція має конструктивно критикувати владу за наявності підстав, але без радикалізму. При цьому чверть опитаних (26%) дотримуються думки, що опозиція повинна бути лояльною та підтримувати дії влади. 14,3% українців переконані, що опозиція має непримиримо боротись за зміну чинної влади. Не змогли визначитись – 5,2%.

На думку 31% українців, після обрання нової влади лідер БЮТ Юлія Тимошенко проявила себе як найактивніший та найпослідовніший опозиціонер.

Майже вдвічі менша кількість опитаних (16,4%) громадян переконані, що найбільш активним і послідовним опозиціонером проявив себе керівник партії “Фронт змін” Арсеній Яценюк.

Інших політиків найбільш активними та послідовними опозиціонерами вважає суттєво менша кількість громадян. Так, за лідера “Громадянської позиції” Анатолія Гриценка висловились 6% опитаних, голову ВО “Свобода” Олега Тягнибока – 3,8%, лідера партії “За Україну!” В’ячеслава Кириленка – 2,4%, голову партії “Наша Україна” Віктора Ющенка – 1,3%, керівника УНП Юрія Костенка – 0,4%.

При цьому Тимошенко назвали найпослідовнішим опозиціонером мешканці всіх регіонів України. Лише у Східному регіоні, де традиційно найвища підтримка Партії регіонів та Президента Віктора Януковича, фактично однакові частки опитаних висловились за Тимошенко та Яценюка (відповідно 21,8% та 20,2%)

Загалом за місцем проживання було опитано 1200 респондентів віком від 18 років і старше. Вибіркова сукупність репрезентує доросле населення України й охоплює всі регіони країни. Статистична похибка вибірки без урахування дизайн-ефекту з вірогідністю 0,95 не перевищує ±2,9%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.