Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У море біля Одеси потрапили десятки тонн фекалій: всі міські пляжі закрито

Довкілля Регіон: Одеська область 9301 перегляд

Опубліковано - 1.06.2010 12:58 | Всі новини | Версія для друку

До кінця тижня на одеські пляжі краще не ходити
До кінця тижня на одеські пляжі краще не ходити
У результаті величезної зливи, яка накрила Одесу в ніч на 29 травня, на станціях біологічного очищення сталися аварії, які призвели до того, що десятки тонн фекальних мас із каналізації потрапили в море.

Як повідомляє Думская.net, було повністю виведено з ладу каналізаційно-насосну станції 6-Б, розташовану в районі 16 станції Великого Фонтану - через напір води тонни каналізаційних мас потрапили в зливовий колектор, який виходить у море.

Крім того, за даними видання, те ж саме відбувалося і в селищі Котовського. Вчора, 31 травня, очисні споруди стали працювати, але не в повному обсязі.

У зв'язку з цим завідувач обласною санепідемстанцією Любов Засипка заявила, що морське водокористування на всіх міських пляжах Одеси заборонено. За її словами, після рясних злив, які пройшли в місті, СЕС винесла постанову про заборону купання.

"Ніхто спеціально не встановлював оточення на пляжах, але купатися зараз у морській воді шкідливо для здоров'я. Адже дощова вода змила в море весь бруд", - заявила фахівець Таймеру. На думку фахівців СЕС, купатися на пляжах міста можна буде не раніше, ніж наприкінці тижня.

Як повідомлялося, через небувалу зливу, що відбулася в Одесі ввечері 28 травня, деякі вулиці міста опинилися під водою.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.