Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Експеримент подорожі на Марс

Технології 6733 перегляди

Опубліковано - 2.06.2010 18:19 | Всі новини | Версія для друку

Експеримент подорожі на Марс
Експеримент подорожі на Марс
Реальна подорож на Марс буде імовірна можливо за кілька десятків років, але група дослідників вже вивчає наслідки перебування космонавтів у закритому просторі впродовж 500 днів.

Саме стільки часу потрібно, щоб здійснити подорож на цю планету і повернутися на Землю. Троє росіян, француз, італієць та китаєць житимуть у копії космічного корабля 520 днів, де будуть відтворені умови перебування в полеті космонавтів. Мета дослідження полягає у тому, щоб вивчити наслідки для організму тривалого перебування у закритому приміщенні.

Вчені мають розробити рекомендації для майбутніх космонавтів як краще давати собі раду з втомою та стресом. На думку психологів, "піддослідним" вже незабаром доведеться миритися один з одним, оскільки, у тісному приміщенні усі погані звички стануть сприйматися загострено. Вчені з московського Інституту Медичних та Біологічних проблем у співпраці з Європейською космічною агенцією та китайськими вченими спостерігатимуть за симуляцією трьох етапів подорожі на Марс: 250 днів триватиме етап уявної подорожі із Землі на Марс; 30 днів «перебування на Марсі» та 240 днів зворотної «подорожі».

Московський інститут створив низку модулів загальним обсягом у 550 кубічних метрів штучного простору. Учасники експерименту будуть мати зв’язок з зовнішнім світом через Інтернет, який буде навмисно повільним, чи уриватиметься, аби симулювати віддаленість від Землі. «Космонавти» будуть їсти консервовані продукти, приймати душ раз на десять днів і мати два вихідних на тиждень.

Подібний експеримент у тому ж Інституті 2000-го року завершився скандальним результатом, коли учасниця з Канади звинуватила російського капітана корабля у тому, що він силою її поцілував, а ще двоє російських учасників влаштували кулачну бійку (кров була розмазана по стінах модуля). Тоді російські чиновники применшували значення експерименту і посилалися на відмінності у культурі.

Росія та США працюють над створенням космічних кораблів, які могли б долетіти до Марсу. Попри те, що розробки перебувають на початкових етапах, президент Обама передбачає, що перша місія на червону планету буде можливою вже у 30-их роках.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.