Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Силове знищення парку у Харкові поставило під загрозу Євро-2012

Скандал Регіон: Харківська область 6161 перегляд

Опубліковано - 21.06.2010 19:14 | Всі новини | Версія для друку

Силове знищення парку у Харкові поставило під загрозу Євро-2012
Силове знищення парку у Харкові поставило під загрозу Євро-2012
Директор турніру Євро-2012 УЄФА Мартін Каллен звернувся до українського уряду з офіційним листом, у якому просить розібратися з ситуацією, що склалася навколо парку ім. Горького в Харкові.

Лист адресовано на ім`я віце-прем`єр-міністра України з питань Євро-2012 Бориса Колесникова.

Каллен акцентував увагу Колесникова на тому, що ситуація з вирубкою парку Горького міською владою Харкова отримала міжнародний резонанс (зокрема, до УЄФА звернулися Асоціація екологічного контролю Болгарії, Центр транспорту і енергетики Чеської Республіки, а також Національний екологічний центр України).

Директор турніру Євро-2012 просить віце-прем`єр-міністра проінформувати УЄФА про конкретні заходи, вжиті для виправлення ситуації: «Оскільки ця ситуація може мати негативний вплив на імідж турніру Євро-2012 УЄФА в Україні, ми хотіли б звернути Вашу увагу на цю проблему й просимо Вас інформувати про дії, спрямовані на вирішення цього питання».

Як повідомлялося раніше, у середині травня за розпорядженням міських властей в парку ім. Горького було розпочато вирубку дерев. Роботи проводилися під приводом необхідності прокладки через парк дороги, покликаної розвантажити вуличний рух Харкова до Євро-2012.

Водночас час звучали звинувачення міських чиновників у реалізації власних бізнес-інтересів під прикриттям підготовки до Євро-2012, а також у фальсифікації результатів громадських слухань.

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман в ефірі ТРК «Україна» заявила про відповідальність, яку повинні взяти на себе міські власті за ситуацію з вирубкою парку. «Я вважаю, що ці люди, які віддали такі розпорядження, повинні за це відповісти дуже серйозно», – відзначила вона. За словами Г.ГЕРМАН, покаранням для влади Харкова «має бути позиція харків`ян на місцевих виборах».

У той же час в.о. мера Харкова Геннадій Кернес заявив, що будівництво дороги через парк Горького триватиме: «Роботи розпочаті в строк і в строк будуть завершені на благо територіальної громади міста Харкова». На його думку, заява Герман обумовлена «політизуванням ситуації».
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.