Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Законопроект про вибори від ПР стимулює корупцію

Громадська думка 6443 перегляди

Опубліковано - 2.07.2010 10:01 | Всі новини | Версія для друку

Законопроект про вибори від ПР стимулює корупцію
Законопроект про вибори від ПР стимулює корупцію
Верховна Рада України призначила місцеві вибори на 31 жовтня цього року. Незалежні експерти назвали законопроект про змішану систему місцевих виборів таким, що провокує політичну корупцію.

Норми закону про вибори депутатів місцевих органів влади суперечать Конституції та копенгагенським документам ОБСЄ, які ратифікувала Україна, заявив директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Ігор Попов.

На його думку, документ суперечить й очікуванням українців, які "прагнуть оновлення політичних еліт, але аналіз закону показує, що влада взяла курс на консервацію самої себе".

Найбільш одіозною він назвав заборону самовисування претендентів на посаду місцевих голів та норму про обов'язковий річний термін реєстрації політичної сили на місцевому рівні. Попов впевнений, що ці норми блокують участь у виборах нових політичних проектів і примушують молодих політиків йти за списками старих партій, а це спокушає лідерів місцевих партійних осередків до торгівлі місцями у виборчих списках: "Власник партійного місцевого свідоцтва зараз починає аукціон: хто хоче висунутися від моєї партії і хто більше дасть".

Повернення адмінресурсу не за горами

У свою чергу, голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко попередив, що через скорочення терміну виборчої кампанії слід чекати застосування адмінресурсу, правоохоронного ресурсу, підкупу виборців та фальсифікації результатів голосування.

Через брак часу, за його словами, можуть бути зірвані й деякі етапи підготовки до виборів, що дасть підстави для оскарження голосування.

Проект закону про вибори депутатів місцевих влад за змішаною мажоритарно-пропорційною системою подав голова фракції «Партії регіонів» Олександр Єфремов.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.