Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Донецьку, за квартплатою, подорожчав хліб

Регіональні новини Регіон: Донецька область 9414 переглядів

Опубліковано - 9.10.2006 14:25 | Всі новини | Версія для друку

У Донецьку, за квартплатою, подорожчав хліб
У Донецьку, за квартплатою, подорожчав хліб
Вартість хлібобулочних виробів у Донецькій області зростатиме, заявив журналістам у понеділок голова Донецької обласної державної адміністрації Володимир Логвиненко.

“У собівартості хліба не тільки ціна борошна, а ціна, у тому числі і на енергоносії. Останнім часом ціна на електроенергію в середньому зросте приблизно на 3% щомісячно. Ціна для нашої області, це приблизно 12 - 15 млн. грн”, - відзначив він.

Керівник області повідомив, що має намір у понеділок провести зустріч з фахівцями, які за його дорученням працюють з цього питання і розраховують собівартість. “Головна умова, була, є, і залишається на майбутнє - рентабельність не більше 3,6%. Є завдання збільшити заробітну плату для працюючих на цих підприємствах. Всі ці складові уточнюються”, - відзначив Логвиненко.

“Цього тижня , думаю , буде видно, якщо підійматиметься ціна, на який рівень. Донецька область на сьогодні має практично найнижчу ціну на хлібобулочні вироби. Так не буде тривати”, - сказав він.

“В кінці тижня я вже розумітиму, на скільки, і з якого часу (підвищиться ціна – ред .)”, - додав глава обладміністрації.

Від “Аратти”: подорожчення хлібу - цілком очікуванне явище, особливо виходячи із діяльності уряду проффесіоналів. Всі обіцянки-цяцянки щодо “братності” північних сусідів(і це давно вже очевидно) луснули, як мильні бульки. І тепер ті ж люди, які обіцяли вам вчора майже “ленінський комунізм і відразу”, отримавши владу, без щонайменшого сорому, заявляють із відтінком гордості: мовляв ми енергоносії купуємо за цінами, на рівні наших багатих європейських сусідів. Наприклад, тієї ж Польщі. Тільки при тому забувають уточнити, що у тій самій Польщі, із “пепешника”, який заробив на місяць 5000 євро, навіть єдиного податка не беруть. Тобто, це мінімум, який не оподптковується. А ви стільки заробляєте, щоб платити, як поляки?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.