Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія повертається до депортацій за національною ознакою..

Світ навколо нас 8455 переглядів

Опубліковано - 9.10.2006 20:27 | Всі новини | Версія для друку

Росія повертається до депортацій за національною ознакою..
Росія повертається до депортацій за національною ознакою..
Міхаїл Саакашвіллі розпорядився не приймати російські вантажні літаки, якими до Тбілісі доправляли депортованих з Росії грузинів.

Тбілісі продовжує відмовляти у посадці літакам російського МНС. На них грузинські терени мали залишити триста сімдесят росіян. Напередодні, Міхаїл Саакашвіллі розпорядився не приймати російські вантажні літаки, якими до Тбілісі доправляли депортованих з Росії грузинів.

Останні гучні заяви з боку Росії та Грузії. “Хамство Грузії перейшло всі межі, тому відповідь Росії була адекватною”, - заявив російський Міністр оборони Сєржєй Іванов у відповідь на слова грузинського президента Саакашвілі про те, що Росія повинна забезпечила депортованих грузинів місцями у пасажирських літаках. Адже “На скотовозах хай літають ті, хто ухвалює такі рішення” - такі слова лідера Грузії. Який попри все каже, що відкритий до діалогу з Москвою.

Міхаїл Саакашвілі, президент Грузії:
- ..Я готовий зустрітися з російським президентом у будь-який час. Якщо росіяни захочуть зустрітися зі мною сьогодні ввечері, я готовий полетіти, куди вони захочуть. Завтра, я готовий зустрітися завтра.

Нині ж від від антигрузинської кампанії Москви насамперед страждає грузинська діаспора в Росії. У Москві не працює грузинський культурний центр, гастролі грузинських артистів та виконавців скасували - їм так само, як і грузинським науковцям та бізнесменам, Росія анулювала візи.

Джоні Кваратсхелія, голова товариства грузинської молоді:
- Ми можемо сказати, що це чергова атака на грузинів, але вже на грузинську культуру. Це, звичайно, морально вбиває усіх грузинів. Я вже оголосив усім грузинам, нашій молоді, щоб вони сиділи вдома.

За останній тиждень з Росії депортували вже майже двісті грузинів. Офіційна причина - порушення міграційного законодавства. А на дверях більшості грузинських ресторанів та крамниць висить оголошення - Санітарний день. Репресії відчув на собі навіть російський письменник Борис Акунін. Податківці несподівано почали перевіряти його доходи.

Борис Акунін, письменник:
- Багато людей вважає, що вони спеціально обрали цей момент для того, щоб обвинуватити мене. Тому що я етнічний грузин, моє грузинське ім'я Чхартішвіллі. Це знак для усієї грузинської громади, що розпочалось полюваня на відьом - на етнічних грузинів.

Московські школи отримали розпорядження з районних відділків міліції надати перелік учнів із неросійськими прізвищами. Російська преса пише, що таким чином міліціонери зможуть перевірити їхніх батьків - чи мають вони реєстрацію, де мешкають і де працюють. Поблизу грузинського посольства та церкви посилені наряди міліції - вони перевіряють документи в усіх, хто має неслов'янську зовнішність.

Отець Мірон, священик:
- Я громадянин Росії, я народився і виріс у Росії, але навіть я не відчуваю себе у безпеці. Мені це нагадує страшні дев'яності роки, коли таке робили з чеченцями, і нагадує тридцяті роки у Німеччині, коли людей там теж розділяли за національною ознакою.

Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, кожен третій росіянин вважає, що Грузія вороже ставиться до Росії і незабаром може розпочати війну. Тим часом рейтинги довіри до російського президента Владіміра Путіна зростають. Від початку протистояння Москви та Тбілісі - з тридцяти до тридцяти семи відсотків.

Від “Аратти”: дуже дивно, як спокійно світ, який називає себе цивілізованим, дивиться на явні ознаки відродження сталінського мракобісся в державі, що володіє ядерною зброєю. Невже G-7 мають намір стати подєльніками у “клубі G-8”? Хто, який народ наступний у черзі на “терористів-ворогів Росії”? Може Україна?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.