Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справжні брати. Більшість росіян вважає, що буде війна з Україною

Громадська думка 8964 перегляди

Опубліковано - 17.09.2010 17:50 | Всі новини | Версія для друку

Справжні брати. Більшість росіян вважає, що буде війна з Україною
Справжні брати. Більшість росіян вважає, що буде війна з Україною
52% росіян вважає, що через ситуацією з Кримом може відбутись військовий конфлікт між Україною і Росією, 39% опитаних вважає, що такий варіант неможливий.

Такі дані опитувань у Російській Федерації, що проводились у 2009 році, оприлюднив сьогодні, 17 вересня, під час дискусії "Російсько-українські претензії", котра відбувалась в межах 17 Форуму видавців у Львові, представник російської недержавної дослідницької аналітичної організації «Левада-Центр» Алексєй Лєвінсон.

За його словами, згідно з даними опитування, котре проводилось у 2009 році, «до небезпечної межі стосунки між Росією і Україною стосовно Криму підходили не раз».

«За моїми враженнями, перша чеченська війна, що розпочалась в Росії, відвела загрозу ескалації протиріч з Україною, але претензії стосовно Криму так або інакше існували. Я не хочу заглиблюватись в суть цих претензій, справа не в цьому, для обивателів все існує у спільній упаковці. Загалом, висловлення претензій такого роду оприлюднює темні, непроявлені зони в масовій свідомості росіян. І я думаю, що перед російськими політиками стоїть завдання вилікувати масову свідомість росіян за рахунок того, що потрібно думати не про те, що буде з Кримом, а про те, що буде час, коли Росія і Україна існуватимуть у єдиному просторі. Я не кажу зараз про відновлення радянського простору, але якщо Україна хоче увійти до ЄС і якщо Росія, більш, ніж в НАТО, хоче увійти до ЄС, в межах такого об’єднання територіальні суперечки втрачають свій сенс», - зазначив Лєвінсон.

За словами представників «Левада-Центр», оприлюднені дані - дані опитувань, котрі проводились аналітичним центром Юрія Левади за репрезентативною вибіркою, що представляє думку всього населення Російської Федерації у віці від 18 років.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.