Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Метеорологи прогнозують теплу зиму

Погода в Україні 10457 переглядів

Опубліковано - 23.09.2010 14:19 | Всі новини | Версія для друку

Метеорологи прогнозують теплу зиму
Метеорологи прогнозують теплу зиму
Гідрометцентр прогнозує, що взимку температура буде близькою до норми з ймовірністю 55-70%. Орієнтовний прогноз на осінньо-зимовий сезон буде ще уточнюватися.

В Україні зима буде у межах норми, обіцяє гідрометцентр.

У грудні на більшій частині території України з ймовірністю 55-70% температура буде близькою до норми; середня місячна температура становитиме 1-4º морозу, у південних областях та на Закарпатті 0-2º морозу, у Криму до 2º тепла.

Про це повідомили у прес-службі гідрометцентру, посилаючись на аналіз кліматичних даних та прогностичних розробок Українського науково-дослідного гідрометінституту, Українського гідрометцентру, а також прогностичних даних Гідрометцентру Росії та Національної гідрометеорологічної служби США.

Січень очікується теплим (ймовірність 70-75%, у західних областях - 50%), ймовірність холодного січня незначна - 10-15%; середньомісячна температура в більшості областей становитиме 3-6º морозу, на півдні та Закарпатті 1-3º морозу, у Криму до 2º тепла.

Лютий у західних областях буде близьким до норми (ймовірність 55%), на решті території з ймовірністю 60-65% теплішим, ніж звичайно; ймовірність холодного лютого незначна - 5-15%. Середня місячна температура у лютому становитиме 2-5º морозу, у східній частині - до 7º морозу, на Закарпатті та крайньому півдні 0-2º морозу.

Орієнтовний прогноз на осінньо-зимовий сезон буде уточнюватися місячними, декадними та короткостроковими прогнозами.

Середньомісячна температура повітря у жовтні становитиме 7-9º тепла, на півдні - до 12º, що близько до середніх багаторічних значень, у східній частині дещо - вище за них.

У листопаді середня місячна температура буде близькою до середніх багаторічних значень, у східній частині можливо дещо вищою за норму і становитиме 1-4º тепла, у південних областях та в Криму місцями 6-8º тепла.

Нагадаємо, в Укргідрометцентрі також не виключають можливість аномально холодної зими цього ж року. Разом із тим, температура повітря взимку може бути й не надто низькою.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Погода в Україні»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.