Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


До 800-річчя заснування Збаража у місті відреставрують культові споруди і замок

Регіональні новини Регіон: Тернопільська область 16311 переглядів

Опубліковано - 26.09.2010 23:39 | Всі новини | Версія для друку

До 800-річчя заснування Збаража у місті відреставрують культові споруди і замок
До 800-річчя заснування Збаража у місті відреставрують культові споруди і замок
З нагоди 800-річчя заснування Збаража Тернопільської області у місті відреставрують культові споруди та замок. Також, з 27 вересня по 27 жовтня на Тернопільщині оголошуються Дні туризму

Як повідомили у прес-службі облдержадміністрації, ці роботи передбачені розпорядженням уряду "Про підготовку та відзначення 800-річчя заснування м. Збаража".

Кабінет міністрів утворив Ювілейний оргкомітет і затвердив план заходів, у рамках яких заплановано провести роботи з ремонту та реставрації комплексу споруд бернардинського монастиря, костелу з благоустроєм прилеглої території, дзвіниці, фасадів келій. Також буде проведено ремонт і реставрацію замку ХVII-ХVIII століття, зокрема, зовнішніх оборонних мурів та бастіонів.

Також буде забезпечено реставрацію Спасо-Преображенської церкви у селі Залужжя.

Заплановано й реконструкцію з добудовою Будинку культури, створення палеоскансену на території Старо-Збаразької фортеці, створення готельно-туристичного комплексу.

Окремим пунктом доручено забезпечити будівництво очисних споруд у Збаражі, будівництво полігона для твердих побутових відходів, здійснити реконструкцію водопровідної мережі міста.

800-річчя Збараж відзначатиме навесні наступного року.

В липні на Тернопільщині у Збаразькому замку відкрили музей середньовічних тортур. Як розповіла Ольга Станкевич, начальник відділу обслуговування туристів національного заповідника "Замки Тернопілля", до якого входить Збаразький замок, наразі в музеї представлено 11 експонатів. Розмістили музей у середньовічному склепінчастому підземеллі під палацом. "З підвалів ішли підземні ходи із замку, але просто водити сюди туристів було б не цікаво, тому ми вирішили відкрити тут музей", – зазначила Станкевич, повідомляє NEWSru.ua.
З 27 вересня по 27 жовтня на Тернопільщині оголошуються Дні туризму

24 вересня голова обласної ради Олексій Кайда підписав розпорядження про проведення Днів туризму в Тернопільській області, повідомляє офіційний сайт Тернопільської обласної ради.

Відбуватимуться вони з 27 вересня по 27 жовтня з нагоди відзначення в області Всесвітнього Дня туризму та Дня туризму в Україні, а також на виконання програми розвитку туризму в області, затвердженої рішенням обласної ради.

Ще одна мета проведення заходів – сприяння розвитку туризму, пропагування Тернопільщини як привабливого туристичного регіону тощо. У рамках проведення Днів туризму відбудеться ряд заходів.

28 вересня буде зарепрезентовано документальний фільм, створений в рамках проекту «Замки Тернопільщини – історія, яку ми втрачаємо». Відбуватиметься фотоконкурс «1000 туристичних чудес Тернопілля», науково-практична конференція «Перспективи розвитку туристичної галузі у Тернопільській області та місті Тернополі» за участю студентів та науковців тернопільських вишів, які готують фахівців туристичної галузі. У програмі відзначення Днів туризму відбуватимуться прес-конференції, круглі столи, виставки.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.