Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Прем’єр і Президент обмінялися компліментами...

Влада 8520 переглядів

Опубліковано - 12.10.2006 16:01 | Всі новини | Версія для друку

Прем’єр і Президент обмінялися компліментами...
Прем’єр і Президент обмінялися компліментами...
Обмін заявами між двома Вікторами триває. Тема та ж: владні повноваження. А точніше - з’ясування головного питання: хто в домі хазяїн, а в державі рульовий....

“Ми закликатимемо Віктора Андрійовича до співпраці. Односторонніх рішень приймати ніхто сьогодні не дозволить”, - сказав прем'єр України, в інтерв'ю журналістам у четвер в Кривому Розі, відповідаючи на запитання відносно Указу Президента про відміну рішення щодо створення “Енергетичної компанії України”.

Янукович підкреслив, що Президент, підписуючи цей Указ, повинен був порадитися з урядом. “Підписувати такі Укази не можна без уряду і будувати такі відносини з Кабінетом міністрів Президенту не варто б”, - підкреслив прем'єр.

Він відзначив, що Указ відносно відміни рішення про створення компанії необхідно було прийняти узгоджено, лише після консультацій з представниками даної сфери і з фахівцями .

Як повідомлялося, Ющенко низкою Указів від 9 серпня визнав Укази Президента, що втратили чинність, від 22 січня 2004 року “Про заходи щодо підвищення ефективності управління електроенергетичним комплексом” (про створення НАК) і від 18 червня 2004 року - про внесення змін у перший Указ.

Прем'єр-міністр України Віктор Янукович також заявив, що Кабінет міністрів у своїй діяльності має намір керуватися основами внутрішньої і зовнішньої політики, які визначає Верховна Рада і висловлюється за перегляд відповідного закону.

Про це Янукович заявив в інтерв'ю журналістам у четвер в Кривому Розі, коментуючи на прохання журналістів заклики “Нашої України” затвердити Універсал національної єдності як закон.

Янукович відзначив, що в Україні необхідним є виконання Конституції і законів.

За його словами, в Конституції, зокрема, “чітко записано”, що основи зовнішньої і внутрішньої політики визначає Верховна Рада. Він відзначив, що відповідний закон був прийнятий у 1993 році і зараз “назріло питання” перегляду цього закону. “Сьогодні є відповідні настрої в суспільстві, вони відображаються в парламенті”, - сказав Янукович.

“Зараз цей процес почався, йтимуть дискусії, це питання буде розглянуто. Якщо це питання розгляне парламент і прийме - це буде той закон, яким ми керуватимемося в питанні внутрішньої і зовнішньої політики”, - сказав Янукович.

Від “Аратти”: чим далі від “історичної дати” підписання Унівесалу, тим більше стає зрозумілим, що тоді із будинку на Банковій на вуха виборців було скинуто чергову партію локшини, мета якої вже очевидна - виправдатися "рукам, які ніколи не крали" за прихід до влади тих, до кого адресувалося що "бандити будуть сидіти в тюрмах". Тобто логічне продовження Меморандуму “Про порозуміння між владою і опозицією”, підписаного на передодні виборів. Вже очевидно, що зазначені документи ніщо інше, ніж разовий пропагандистський хід у сценарії дешевої політичної оперетки у виконанні провінційних акторів. Проте масовка, тобто Майдан, були справжні і скоріш за все не сценарні. Бо перелякані актори не надто поспішали на сцену. Що було очевидно.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.