Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Льодовиковий період - 2: в Алчевську, місті-символі комунальних трагедій, до опалювального сезону не готові

Зона економічного дива Регіон: Луганська область 11231 перегляд

Опубліковано - 14.10.2006 13:40 | Всі новини | Версія для друку

Льодовиковий період - 2: в Алчевську, місті-символі комунальних трагедій, до опалювального сезону не готові
Льодовиковий період - 2: в Алчевську, місті-символі комунальних трагедій, до опалювального сезону не готові
В багатьох багатоповерхівках взагалі немає батарей – їх демонтували після торішньої аварії, а нові досі не встановили. Цей факт не заважає віце-прем`єру з питань житлово-комунального господарства Володимиру Рибаку заявляти, що в алчевських будинках буде тепло.

Винних у торішньому замерзанні міста мав сьогодні почати встановлювати суд. Але на засідання не з'явився прокурор.

Луганське містечко Алчевськ минулої зими прогриміло на всю Україну через аварію у тепломережі.

Сьогодні тут у суді шукали винних у техногенній аварії. На лаві підсудних опинився головний інженер місцевого "Теплокомуненерго". Втім, прокурор на процес не з'явився. Спроба поставити крапку в суді зірвалася. Достеменно й невідомо, чи готове місто до нинішньої зими.

Перед початком нового опалювального сезону Алчевськ поділений на частини: в одній розбираються із торішніми наслідками, в іншій звітують про готовність пустити тепло. Чиновники кажуть: за підсумками опалювального сезону-2007 судити нікого не доведеться, тепло подадуть.

Володимир Рибак, віце-прем'єр-міністр України, міністр будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України:
"Я скажу откровенно, что тепло в Алчевске буде во всех домах, вся инфраструктура – школы, больницы, детсады и дома. Я не вижу вопросов, которые позволили мне заявить, что не будет тепла".

Мешканці Алчевська нині зігріті хіба що оптимізмом чиновників. Тепла у своїх квартирах чекають із нетерпінням. Лише одного не розуміють: як воно потрапить до квартир - пошкоджені батареї після аварії демонтували, а нові досі не встановили.

Лідія Бєляєва, мешканка Алчевська:
"На данный момент нет ничего. 4 месяца тому как все обрезали, все вывезли. Батарей вообще нет на весь дом, ничего нет нигде".

Антоніна Гармаш, мешканка Алчевська:
"Батарей у нас нет, нет ни полотенцесушителя – ничего. Уже сейчас, я вот живу с ребенком, я пользуюсь газом, потому что в доме уже холодно".

Місцеві тепломережі мають продемонструвати фантастичну швидкість у роботі, адже без батарей залишились цілі квартали багатоповерхівок. 20 жовтня у місті почнуть опалювальний сезон і тепло має з’явитись у кожній оселі Алчевська, запевняють у мерії. Не приховують чиновники і того, що розробляють резервні варіанти подачі тепла у домівки. Повністю можливість повторення торішніх подій у міській раді не виключають.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Зона економічного дива»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.