Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ВО “Свобода” заявляє, що в них вкрали більш, ніж чверть голосів виборців

Вибори-2010 18895 переглядів

Опубліковано - 11.11.2010 22:23 | Всі новини | Версія для друку

ВО “Свобода” заявляє, що в них вкрали більш, ніж чверть голосів виборців
ВО “Свобода” заявляє, що в них вкрали більш, ніж чверть голосів виборців
У Всеукраїнського об’єднання “Свобода” загалом вкрали 25,78% голосів виборців у багатомандатних виборчих округах до обласних рад.

Про це повідомила прес-служба партії.

Розбіжність між даними "Свободи", закріпленими протоколами ДВК з мокрими печатками та офіційними результатами виборів, складає більше третини голосів на Волині, Івано-Франківщині, Хмельниччині, Чернігівщині і навіть Донеччині.

Так за даними паралельного підрахунку голосів, що збігається з даними екзит-полів у Івано-Франківській області за "Свободу" проголосували 24,7% виборців. Натомість у підсумковому зведеному протоколі зазначено 16,6%. Таким чином 51309 голосів виборців відданих за "Свободу" поцуплено владою.

У деяких регіонах вкрали половину і більше голосів виборців відданих за "Свободу" (Вінницька, Житомирська, Київська, Одеська, Миколаївська, Чернівецька). Так у Київській області розбіжність між даними екзит-полу і підсумковим протоколом складає 54,21%. Таким чином були обкрадені 30760 мешканців Київщини, що віддали свій голос за ВО "Свобода". У Вінницькій області за результатами екзит-полу за "Свободу" проголосувало 5,5% мешканців області, а у підсумковому протоколі зазначено 2,95%. Таким чином 38161 вінничанин, який проголосував за "Свободу" позбавлений права мати своїх представників в облраді.

Подібним чином вкрали фракції у трьох обласних радах – Вінницькій, Житомирській та Закарпатській. У Житомирській області 3,8% виборців віддали свої голоси за ВО "Свобода". У результаті крадіжки 9746 голосів (48,42% - від загальної кількості) у підсумковому протоколі зазначено 1,96% виборців.

Загалом із 909624 виборців, що проголосували за "Свободу" по Україні було поцуплено 234249 голосів. І це без врахування областей, де ще офіційні результати не оприлюдненні (Закарпатська, Луганська та Харківська області).

Проте навіть за цими офіційними результатами за "Свободу" по Україні віддали свій голос 5,18% виборців (без врахуванням поцуплених голосів результат мав би бути 6,98%).

Про мету цих фальсифікацій лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявив під час акції протесту "Ні виборчим фальсифікація та політичному злодійству!" 9 листопада 2010 року у Івано-Франківську:

"Партія регіонів брутально сфальсифікувала результати місцевих виборів 2010 року по всій України. Головне вістря фальсифікацій спрямоване проти Всеукраїнського об'єднання "Свобода" як принципової і дієвої націоналістичної сили, що відкрито протистоїть антиукраїнській владі. Мета цієї афери відібрати у "Свободи" перемогу на Галичині та максимально обмежити присутність свободівців у місцевих радах у Центрі, на Сході та Півдні України.

Саме цим пояснюється факт колосальної розбіжності між даними екзит-полів щодо підтримки "Свободи" та офіційними результатами, "намальованими" у підконтрольних ТВК за привезеною Путіним технологією, а також затримка оприлюднення результатів виборів на Франківщині, Хмельниччині та в Тернополі".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.