Аратта - На головну

16 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Комп’ютерні та відеоігри впливають на психічне здоров’я

Охорона здоров`я 7573 перегляди

Опубліковано - 19.01.2011 23:03 | Всі новини | Версія для друку

Ну, а це лише Apple-манія. (Фото Geoff Levy.)
Ну, а це лише Apple-манія. (Фото Geoff Levy.)
Американська академія педіатрії (American Academy of Pediatrics) опублікувала результати чергового дослідження, яке не обіцяє нашому братові-гравцеві нічого хорошого.

Протягом двох років лікарі пильно спостерігали за трьома тисячами сінгапурських школярів, які проводять години за комп'ютерними і відеоіграми. З'ясувалося страшне: погіршення зору і проблеми, пов'язані з малорухливим способом життя, не єдині небезпеки, які нас підстерігають, повідомляє “Компьюлєнта”.

10% школярів стали просто залежними від ігор, а у деяких з'явилися психічні відхилення. Навіть ті, кому вдалося уникнути ігроманії, зізналися, що тяга до ігор у них значно зросла. У середньому діти проводили за комп'ютером/приставкою по 20 годин на тиждень. У різних досліджуваних групах кількість «патологічних гравців» розрізнялося, але загалом і в цілому результати такі: на кожну групу доводилося 9-12% ігрозалежних хлопчиків і 3-5% дівчаток.

Кількість дітей з психічними розладами оголошено не було. У дослідженні говориться, що юнь, яка проводила максимальний час за грою, стала надто імпульсивною, у неї погіршилися соціальні навички, у більшості помічені прояви синдрому глибокої депресії, необґрунтованого страху і соціальна фобія.

«Дві-три години на день, проведені перед телевізором або комп'ютером, практично не позначаються на здоров'ї, однак вихід за ці рамки може спричинити серйозні проблеми для здоров'я», - застерігає Марк Гріффітс (Mark Griffiths), професор Університету Ноттінгем Трент (Nottingham Trent University), який очолював дослідження.

Звіт про роботу щойно опубліковано в журналі Pediatrics.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.