Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Рівненщині з`явилося екопоселення

Народний Вісник Регіон: Рівненська область 23195 переглядів

Опубліковано - 30.10.2006 11:54 | Всі новини | Версія для друку

Будівництво екопоселення на Житомирщині (фото - ridnazemlya.org.ua)
Будівництво екопоселення на Житомирщині (фото - ridnazemlya.org.ua)
Дедалі більше українців тікають із великих міст у села, ближче до природи та далі від стресів. У деяких регіонах цей рух набуває й екзотичних проявів. На Рівненщині почали виникати так звані екологічні поселення.

Подалі від цивілізації та наодинці з природою. Так живуть рівненські екопоселенці - любителі екзотики. У міських багатоповерхівках вони не почуваються господарями. Тому помандрували на хутори. Тут вони користуються винятково тим, що дає природа. І запевняють: життя у сільській глибинці – зовсім не нудне.

Вони легко розпрощалися із минулим і розпочали нове - хутірське життя. Одного дня сіли на автобус і приїхали у село. Відсутність вигод поселенців не злякала, вони практично відмовилися від благ цивілізації. Не дивляться телевізора, не слухають радіо. Хоча іще розмовляють по мобільному та користуються електричною духовкою. Волосся миють природними шампунями, зуби чистять крейдою і щіткою з натуральної щетини. Навіть одяг перуть екологічно чистим способом.

Антоніна Огороднік, мешканка хутора:
"Для прання білизни, одежі не використовую порошок. Звичайне оте сіре мило, господарче. У воду добавляю луги – це просто зола, яка з печі. Заливаю її кип’ятком, трошки на вогні потримаю. Воно трохи побурлить, потім за добу осяде. І оце луги, ця прозора рідина, яку добавляти до води".

Повсякденні клопоти екопоселенців нагадують життя наших пращурів. Одяг носять натуральний, витканий з полотна. Спеціально для цього пані Антоніна купила старовинний ткацький верстат.

Суцільний відпочинок на хуторі не схвалюють. Працелюбність – одна з головних умов прийому в екопоселення. На двох гектарах землі хуторяни вирощують городину, не застосовуючи добрив. На зиму зібрали овочів та фруктів, яких вистачить на десятьох.

Євген Олійник, мешканець хутора:
"І енергетично заряджаюся, і свіже повітря, і фізична праця. Тому що у нашому віці потрібно трошечки більше рухатися. Я подорожую по лісах, я люблю природу. Але все це з віком приходить".

Антоніна Огороднік, мешканка хутора:
екопо

На наступний рік у хуторян великі задуми: будувати житло із дерева, соломи та глини, завести худобу та курей. У довготривалих планах – безперервно насолоджуватись екологічно чистим життям
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.