Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Януковича порівняли зі СНІДом. 1 рік при владі – День національної жалоби

Громадська думка 9633 перегляди

Опубліковано - 23.02.2011 00:20 | Всі новини | Версія для друку

Януковича порівняли зі СНІДом. 1 рік при владі – День національної жалоби
Януковича порівняли зі СНІДом. 1 рік при владі – День національної жалоби
Громадянський рух Спільна Справа звернувся до громадськості організацій із закликом відзначити 25 лютого, річницю інавгурації В.Януковича, як День Жалоби з усіма належними атрибутами трауру, зокрема, з чорними стрічками на національних прапорах, автомобілях і одязі.

Про це заявив на брифінгу у Києві лідер Спільної Справи Олександр Данилюк, повідомляє прес-служба Громадянського руху “Спільна Справа”

За його словами, «цей день будь-яка свідома й мисляча людина не може сприймати інакше як особисту трагедію й річницю початку внутрішньої окупації України. Сьогодні ворогом українського народу є власна влада, яка діє виключно як апарат насильства. Лише за рік Янукович відкинув Україну до рівня найбільш безперспективних країн третього світу. Це факт, який не треба окремо доводити, усі авторитетні міжнародні рейтингові агенції ставлять Україну, за головними конкурентними показниками, поруч із Ліберією, Намібією, Мозамбіком тощо».

«Ми будемо відзначати 25 лютого саме як День Жалоби ще й тому, що мусимо поминати й згадувати тих людей, що були насильницьки позбавлені життя за останній рік. Цей режим від початку став діяти як машина смерті. Сотні людей закатовано міліціянтами, ще більше наших співвітчизників звели рахунки з життям від безвиході, що була спровокована правлінням і псевдореформами Януковича-Азарова», – зазначив О.Данилюк.

Він повідомив, що більше тисячі підприємців позбавили себе життя або були вбиті через кредитні проблеми, тиск фіскальних та судових органів, через прямий рекет та рейдерство, через загострення хронічних хвороб, що були спровоковані незаконним психологічним та фізичним тиском.

«Будь-який громадський спротив сьогодні придушується з параноїдальним завзяттям. Сотні людей допитуються, десятки перебувають за гратами лише за те, що скористалися своїм конституційним правом на протест. Ця влада втратила останні ознаки легітимності, коли сама собі продовжила термін повноважень. Це межа вседозволеності. У країнах з розвинутою демократією, в подібній ситуації, народ обрав би єдиний шлях – народне повстання як єдиний конституційний спосіб припинення узурпації влади та повалення диктатури», – акцентував О.Данилюк.

ЗМІ тиражують креатив від Спільної Справи

Флешмоб до річниці інавгурації Віктора Януковича оголосили й у соціальних мережах. Користувачів закликали встановити як юзерпік чорні стрічки на зразок символу боротьби зі СНІДом.

Раніше об’єднання “ЗМІ без цензури” і громадянський рух “Спільна Справа” звернулися до громадян із закликом відзначити 25 лютого як день жалоби з усіма належними атрибутами жалоби, зокрема, з чорними стрічками на національних прапорах, автомобілях і одязі.

“Пропозиція до Річниці Януковича – Дня національної жалоби встановити як юзерпік чорні стрічки”, – писав у своєму особистому блозі в ЖЖ один з організаторів акцій протесту підприємців проти Податкового кодексу на Майдані Незалежності Олександр Данилюк.

“Тим, кому наша стрічка нагадує рух АнтиСНІД, пояснюємо – Януко-ВІЧ”, – додав він.

Піаром цієї ідеї вже активно зайнялися користувачі “Facebook” і “ВКонтакте”.

Нагадаємо, Віктор Янукович 25 лютого з нагоди річницю своєї інавгурації планує провести телеміст з 16-ма містами країни, під час якого він відповість на запитання громадян та журналістів.

“Новий формат спілкування президента з громадянами у прямому ефірі є продовженням політики відкритості влади”, – пояснив глава Адміністрації глави держави Сергій Льовочкін.

В той же час, як стверджують ЗМІ, на кожному з майданчиків телемосту буде присутній мінімум один “підготовлений” глядач.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.