Аратта - На головну

9 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Французька компанія розробила плівку, що перетворює екран мобільного на сонячну батарею

Технології 6433 перегляди

Опубліковано - 12.04.2011 13:09 | Всі новини | Версія для друку

Французька компанія розробила плівку, що перетворює екран мобільного на сонячну батарею
Французька компанія розробила плівку, що перетворює екран мобільного на сонячну батарею
Французька компанія Wysips розробила фотоелектричну плівку, яка перетворює екран на певного роду сонячну батарею, забезпечуючи живлення для перезарядки вбудованої батареї.

Плівка товщиною 0,1 мм, що приклеюється на екран, не спотворює відображувану на дисплеї інформацію, а також не зменшує функціональні можливості сенсорного екрану. При цьому новинка забезпечує пристрою потужність 0,25 Вт, повідомляє Компьюлєнта з посиланням на Wired.

На думку фахівців, що беруть участь у розробці унікальної плівки, новинка зможе підзарядити звичайний мобільний телефон у середньому за шість годин. У майбутньому планується скоротити час на підзарядку пристроїв до півгодини.



При цьому найбільший "зиск" отримають власники планшетів і пристроїв для читання електронних книг: у цих гаджетів досить великий екран, але при цьому вони споживають порівняно небагато енергії.

За словами французьких інженерів, до вартості телефону додасться близько долара. Wysips сподівається почати продажі свого винаходу в найближчі 12 місяців.

У компанії впевнені, що впровадження накладених на екран фотогальванічних елементів змінить принципи, які визначають дизайн сучасних мобільних пристроїв. Вбудоване джерело живлення дозволить зробити апарати компактніше, а головне, зменшити їх вагу за рахунок відмови від громіздких акумуляторів підвищеної ємності.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.