Аратта - На головну

12 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Комуністи під наглядом міліції ходять по Києву, а їм під ноги кидають шашки

Політика 7610 переглядів

Опубліковано - 7.11.2006 17:20 | Всі новини | Версія для друку

Комуністи під наглядом міліції ходять по Києву, а їм під ноги кидають шашки
Комуністи під наглядом міліції ходять по Києву, а їм під ноги кидають шашки
У Києві, традиційно, кілька тисяч активістів КПУ пройшли маршем від станції метро “Арсенальна” у напрямку Європейської площі. У першій шерензі йшли лідери КПУ Петро Симоненко, Адам Мартинюк та інші. Тепер це - правляча партія.

Представники Компартії тримають в руках червоні прапори, а також портрети Леніна і Сталіна, плакати з написами: "Моя батьківщина – Радянський Союз!", "НАТО ми не здамося!", "Оранжотанги! Валіза, вокзал, Брюссель!", "Російсько-українсько-білоруському союзу бути!", "ОУН-УПАдли, ГЕТЬ!", "Геть інститут президентства, що принизив свій народ злиденністю!".

В акції беруть участь в основному люди старшого віку. Як відзначили представники правоохоронних органів, в акції беруть участь менше 2 тисяч осіб, а лідер КПУ Симоненко на питання про кількість учасників сказав: "Це не головне, головне, що люди приходять".

Колону супроводжують міліціонери, а проїжджою частиною прямує колона автобусів МВС.

Станом на 11:30 на Європейській площі Києва співробітники правоохоронних органів затримали декілька активістів "Братства", які намагалися кинути димові шашки під ноги активістів КПУ. Порушників правопорядку посадили в міліцейський автомобіль і повезли.

Раніше Шевченківський районний суд Києва частково обмежив проведення акцій у Києві у вівторок, 7 листопада.

Про це повідомив представник Головного управління внутрішньої політики Київської міськдержадміністрації з посиланням на рішення суду від 6 листопада. "Суд частково задовольнив наші позовні заяви", - сказав представник.

Зокрема, суд заборонив проводити будь-які акції на Майдані Незалежності й Хрещатику, дозволивши правим силам проводити акції на Михайлівській площі, а лівим силам - на Арсенальній площі й біля пам'ятника Володимиру Леніну.

2 партії, 2 фізичні особи й 3 громадські організації подали заявки до Київміськадміністрації на проведення масових акцій у центрі Києва 7 листопада.

Серед заявників: міська організація Комуністичної партії, Прогресивна соціалістична партія, громадське об'єднання "Реформація", міська організація об'єднання "Свобода", Всеукраїнський союз робітників, депутат Верховної Ради від блоку "Наша Україна" Олексій Івченко й громадянин Кононов.

Акції присвячені 89-й річниці Жовтневої Революції 1917 року або засуджують її.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.