Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


З Сонця вилетіла вогняна куля розміром із Землю

Довкілля 9993 перегляди

Опубліковано - 11.05.2011 12:08 | Всі новини | Версія для друку

З Сонця вилетіла вогняна куля розміром із Землю
З Сонця вилетіла вогняна куля розміром із Землю
Астроному-аматору з Нідерландів Яну Тіммермансу вдалося сфотографувати дивовижне явище – відокремлення від Сонця величезної вогняної кулі.

Тіммерманс безперервно спостерігає за подіями, що відбуваються на Сонці. Він відстежує корональні викиди, протуберанці і плями. Астроном традиційно фотографує ці явища, а також регулярно займається публікацією знімків на своєму сайті.

На початку травня Тіммерманс знімав пляму, розташовану на південному заході світила. І випадково зафіксував унікальний протуберанець, який відірвався від поверхні Сонця і перетворився на вогняну кулю розміром із Землю.

На жаль, астроном не уточнив долю кулі: чи вона "впала" назад на Сонце, як це зазвичай буває з протуберанцями, чи то полетіла геть, як плазмовий згусток коронального викиду.

Деякі інтернет-користувачі поспішили зарахувати кулю до НЛО, однак Тіммерман впевнений, що сфотографував все-таки протуберанець, тільки - дивної форми.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.