Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Столиця без голови? Космос збирає валізи

Самоврядування Регіон: м.Київ 7683 перегляди

Опубліковано - 18.05.2011 11:41 | Всі новини | Версія для друку

Столиця без голови? Космос збирає валізи
Столиця без голови? Космос збирає валізи
Мер Києва Леонід Черновецький виїхав зі свого будинку в Конча-Заспі і звільнив всю свою прислугу.

Про це повідомляє газета "Сегодня" (№ 106 від 18 травня).

"У дворі удома Черновецького - тиша. У гаражі нудьгують два однакові "Мерседеси", всі вікна щільно закриті, у будинку лише охоронець. Углядівши журналістів, він навіть не кинувся наздоганяти, як було раніше, лише махнув рукою, щоб забиралися", - пише газета.

Одна з місцевих хатніх робітниць повідомила видання, що сім`я Черновецького виїхала з будинку. "Пакували речі, спочатку сина Степана, потім дружини Аліни. А самого Леоніда Михайловича тут давненько не було видно. Майже весь персонал розрахували. Тепер у нас тут справжня криза, і раніше-то на нас економили, а зараз конкуренція через звільнених", - сказала вона.

За її словами, на даний час господарі елітних будинків звільняють прислугу і набирають нових працівників за меншу зарплату. "Якщо раніше нормальною була зарплата в 4000-5000 грн., то тепер платять на 500-1000 тис. грн. менше", - повідомила хатня робітниця.

Одна з колишніх робітниць у будинку Черновецького повідомила, що сім`я мера набирала прислугу тільки за рекомендацією пастора церкви «Посольство Боже» Сандея Аделаджі, причому здебільшого з інших областей. Наприклад, їжу готувала жінка з Черкаської області. "Звичайно у них з прислуги було 4-5 осіб, і ще охорона", - говорять місцеві жителі.

Екс-секретар Київради Олесь Довгий також скоротив свій домашній персонал. "Якщо раніше на прибирання до Олеся приходили 5 осіб по чотири рази на тиждень, то тепер майже нікого не запрошують. Платили по 4 тис. грн. на місяць. Могли викликати і рано вранці, і проти ночі, все залежало від того, коли підуть гості. Хатні робітниці готували будинок до приїзду гостей - чистили, мили. А після гостей доводилося прибирати посуд, розставлений по всьому будинку, пляшки, заправляти ліжка", - цитує газета слова однієї з колишніх робітниць.

Співак Павло Зібров також скоротив зарплату домашнім помічникам. "У нас 14 років працює няня, яка зараз, коли Діана виросла, готує нам їжу. І двічі на тиждень приходить жінка, яка прибирає будинок. Скоротити когось рука не підніметься, а зменшення зарплати через економію вони чудово розуміють", - повідомив співак.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.