Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Після Рабиновича і Кацмана за МАУП візьметься СБУ

Освіта Регіон: м.Київ 11858 переглядів

Опубліковано - 16.11.2006 10:41 | Всі новини | Версія для друку

Ющенко заявив, що він ініціює репресії за ідеологічними мотивами?
Ющенко заявив, що він ініціює репресії за ідеологічними мотивами?
Президент України доручив Службі безпеки України вивчити діяльність Міжнародної академії управління персоналом.

Президент України Віктор Ющенко доручив Службі безпеки України та Міністерству освіти та науки вивчити діяльність Міжнародної академії управління персоналом (МАУП), яка стосується фактів ксенофобії, і запропонувати рішення цієї проблеми. Про це він заявив у ході Міжнародного медіа-форума "Україна на інформаційній карті світу" у Києві.

Коментуючи проблему ксенофобії в Україні, В.Ющенко сказав, що Україна є країною, у якій можуть вільно розвиватися будь-які національні меншості. "Ніхто не може обвинуватити Україну в тому, що вона закриває можливості розвитку будь-яких національних меншостей, їх присутності в Україні як у політичному, так й у гуманітарному або соціальному просторі", - сказав Президент.

У цьому контексті голова української держави звернув увагу на діяльність МАУП.

"Щодо неадекватної діяльності в цьому питанні МАУП, як ви знаєте, у відповідь на докори, які звучали від ряду громад, я дав відповідне доручення СБУ, Міністерству освіти та науки провести вивчення цих фактів і запропонувати дії, які могли б зняти цю проблему", - сказав В. Ющенко.

За його словами, сьогодні позбавлені ліцензій ряд навчальних закладів, де підтверджені факти ксенофобії у відношенні певних національних меншостей. "Цим жестом ми хотіли сказати, що незалежно від того, про який навчальний заклад мова йде, українська держава буде активно реагувати на ці прояви", - додав він.

Як зауважив “Обком”, Президенту необхідно більш виважено підходити до проголошення подібних заяв. По-перше, міністр освіти Ніколаєнко неодноразово заявляв, що всі репресії протії МАУП його відомство проводить не з яких-небудь ідеологічних мотивів, а виключно через порушень цим учбовим закладом вимог до ліцензування діяльності. Тепер, як з'ясувалося, це робиться за прямою вказівкою Ющенка і не має ніякого відношення до порушень нормативних актів. По-друге, звинувачувати увесь ВНЗ в антисемітизмі – повний ідіотизм, оскільки мова може йти тільки про погляди окремих представників МАУП. І при чому тут решта студентсько-викладацького складу навчального закладу? І, по-третє, якщо є встановлені факти розпалювання міжнаціональної ворожнечі (антисемітизм, зокрема), то де порушені карні справи із цього приводу? Наскільки відомо їх ніколи не було, і до цих пір немає. А отже ВНЗ переслідується виключно за ідеологічними мотивами, які ніяк не відображені в законодавстві. І останнє – також всім добре відомо, що МАУП завжди виграє всі судові позови, які пред'являють йому з приводу нібито антисемітизму.

“Освітній портал” в свою чергу додав, що позбавити вищий навчальний заклад ліцензії можна на підставі Закону "Про вищу освіту" у випадку невиконання ВНЗ головних завдань діяльності або вимог стандартів вищої освіти. Також ліцензія може бути анульована відповідно до норм Порядку ліцензування освітніх послуг. Ні вищевказаний Закон, ні Порядок не передбачають можливість позбавлення (анулювання) ліцензії ВНЗ за правопорушення, допущені окремими його співробітниками.

Від “Аратти”. З свого боку ми б порадили Президенту та СБУ звернути увагу на відкриті прояви українофобії серед представників "антикризової коаліції", та прикриту діяльність по зраді державних інтересів серед підписантів його улюбленого дітища - "Універсалу національної єдності"...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Освіта»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.