Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Причини вибуху на луганській шахті тримають в таємниці

Надзвичайна подія Регіон: Луганська область 8924 перегляди

Опубліковано - 1.08.2011 15:42 | Всі новини | Версія для друку

Причини вибуху на луганській шахті тримають в таємниці
Причини вибуху на луганській шахті тримають в таємниці
Фахівці ще не дійшли до епіцентру вибуху на шахті «Суходольська-Східна» в Луганській області, тому причини аварії поки що невідомі.

Про це сьогодні заявив голова Луганської ОДА Володимир Пристюк під час запису програми «Відверто з губернатором», передає кореспондент порталу «Луганськ.Коментарі».

За словами Пристюка, станом на 12.00 остаточні причини аварії на шахті невідомі. Справа в тому, що фахівці ще не дійшли до місця, де ймовірно стався вибух. При цьому він зазначив, що рівень сучасної техніки дозволить без проблем визначити причину вибуху.

«У такій ситуації існує 2 складові. Перша складова - концентрація метану, друга - джерело. Те, що концентрація метану була - зрозуміло, де джерело - є 3 версії», - підкреслив Пристюк.

У той же час на брифінгу за участю в.о. начальника управління промисловості Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ЛОДА Олександр Ісаченко, який пройшов у Луганську, деякі журналісти висловили невдоволення щодо їх інформування про подробиці вибуху на шахті. Зокрема, журналісти заявили, що все, що сьогодні розповідали, давно відомо, хоча на брифінг всі прийшли через те, що Бойко пообіцяв до сьогоднішнього дня результати.

За словами журналістів, шахтарі вважають причиною трагедії перевантаження лави, «адже за нормативами виробнича потужність одна, а те, що видобувають зараз - в два рази більше». За словами шахтарів, якби було нормальне провітрювання, якби були водні затвори, аварії б не було.

У свою чергу, Ісаченко заявив: «Я думаю, ніякої таємниці немає, і коли урядова комісія розбереться, вона всім все оголосить. Я не учасник комісії, не можу нічого сказати».

На прохання журналістів уточнити, де працює комісія, він відповів наступне: «Я не можу сказати. Я знаю, що вони всі працюють, але де знаходиться Бойко, я вам не скажу. Комісія знаходиться на «Суходольська-Східна». Журналісти відзначили, що туди їх не пускали.

Ісаченко також розповів про версії виникнення вибуху. Серед них розглядаються суміш метану і вугільного пилу, що призвело до вибуху; різке підвищення рівня метану; порушення правил техніки безпеки.

Як повідомлялося раніше, 29 липня на шахті «Суходольська-Східна» стався вибух. В результаті трагедії загинули 26 гірників, 2 шахтарів знаходяться в лікарні у важкому стані.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.