Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Соціальні мережі негативно впливають на молодь

Технології 9615 переглядів

Опубліковано - 11.08.2011 05:12 | Всі новини | Версія для друку

Соціальні мережі негативно впливають на молодь
Соціальні мережі негативно впливають на молодь
Дослідники з Каліфорнійського університету повідомили, що соціальна мережа Facebook та ій подібні мережеві проекти можуть чинити негативний вплив на психологічне здоров’я користувачів, що знаходяться в юному віці.

Як повідомляє infox.ru, результати проведеного дослідження свідчать, що використання сайтів, подібних до Facebook (“ВКонтакте”, “Однокласники”), загрожує серйозними психологічними розладами. Наприклад, це може бути нарцисизм, асоціальна поведінка, різні манії і агресивний тип поведінки.

Один з учених, що беруть участь в проведенні дослідження, доктор Ларрі Розен (Larry Rosen), підтвердив реальність результатів, отриманих ним і його колегами. Містер Розен виступив на конференції американської психологічної асоціації, що пройшла у Вашингтоні, США.

У своєму виступі Ларрі Розен зазначив, що підлітки і молоді люди надто прив'язані до своїх цифрових пристроїв і витрачають дуже багато часу в соціальних мережах, спілкуючись з друзями та родичами саме текстом, а не голосом по телефону або безпосередньо.

Доктор Розен додав, що 42% опитаних ним підлітків можуть набрати текст з зав'язаними очима у вікні обміну повідомленнями в соціальних мережах. Це свідчить про надто велику кількість часу, проведеного там. Цікаво, що з даними доктора Розена погоджуються і багато інших фахівців.

Влітку минулого року проводилося дослідження, в якому 59% опитаних жінок заявили, що більше спілкуються в режимі онлайн, ніж тет-а-тет. 39% респонденток назвали себе наркоманками, а своїм наркотиком - соціальну мережу Facebook.

Результати цього дослідження повторили інші результати, опубліковані в березні 2010 року. Вони показали, що люди часто в буквальному сенсі одержимі соціальними мережами. 48% опитаних повідомили, що вони відвідують свій аккаунт в Facebook або Twitter відразу ж після того, як прокинулися або навіть прямо серед ночі. Було встановлено, що 19% людей у ​​віці 26 років можуть прокинутися в будь-який час ночі лише для того, щоб відправити повідомлення або перевірити поновлення у вищевказаних проектах, повідомляє сайт Computerworld.

Аналітики не були здивовані, дізнавшись про результати всіх цих досліджень. Ден Олдс (Dan Olds), фахівець компанії Gabriel Consulting Group, сказав: «Нові технології, як і все в цьому світі, мають свої негативні і позитивні сторони. Мобільні телефони дозволили нам миттєво додзвонитися до когось і поговорити з ним, але вони ж дали нам можливість зателефонувати кому-небудь і набриднути цій людині. Соціальні мережі нічим не відрізняються в цьому плані».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.