Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Яка доля очікує персональні комп’ютери?

Технології 6282 перегляди

Опубліковано - 7.09.2011 16:50 | Всі новини | Версія для друку

Яка доля очікує персональні комп’ютери?
Яка доля очікує персональні комп’ютери?
Через 30 років після дебюту PC в корпорації IBM впевнені, що персональним комп’ютерам вже слід вирушати “на пенсію”, слідом за радіолампи й друкарською машинкою.

"Сьогодні стає очевидно, що інновації найактивніше процвітають не на пристроях, але на соціальних просторах між ними", - заявив Марк Дін з IBM.

Водночас в Microsoft вважають за краще говорити про епоху "ПК плюс".

30 років тому в корпорації IBM був створений перший персональний комп'ютер, що працював під управлінням операційної системи Microsoft. Сьогодні погляди IBM і Microsoft на майбутнє ПК кардинально розходяться.

Марк Дін, ветеран IBM, - один з групи інженерів, розробив першу IBM PC, комп'ютер, який був офіційно представлений 12 серпня 1981.

На переконання Діна, сьогодні ПК "відходять у минуле - як радіолампи, друкарські машинки, грамплатівки, електронно-променеві трубки і лампочки розжарювання".

IBM, нагадаємо, що продала свій підрозділ персональних комп'ютерів китайській компанії Lenovo ще в 2005 році.

"Особисто я вже відмовився від ПК. Зараз мій основний комп'ютер - це планшетник. Коли ми проектували перший ПК, я не думав, що стану свідком початку "вимирання" персональних комп'ютерів. Звичайно, ПК як і раніше широко використовуються, але вони вже більше не на передньому плані обчислювальної техніки", - наголосив Дін.

Воднчоас, віце-президент Microsoft з корпоративних зв'язків Френк Шоу вважає за краще говорити про епоху 'ПК плюс'.

"Плюсом" до ПК, як вважають в Microsoft, є пошукова система Bing, сервіси Windows Live, Windows-смартфони, Office 365, Xbox, Skype і т. д.

"Наше програмне забезпечення дає життя комп'ютерам з Windows, Windows-телефонам і підключеним до Xbox розважальним системам, а також цілому арсеналу різноманітних пристроїв з вбудованими процесорами, від банкоматів і бензоколонок до сучасних автоматів з продажу прохолодних напоїв", - розповів Шоу.

Шоу нагадує, що ще до першого IBM PC з'явилися Apple II, Commodore PET та інші домашні комп'ютери, але стверджує, що саме партнерство IBM і Microsoft стало "визначальним фактором для нашої індустрії, що дозволив здійснити мрію про появу ПК на кожному робочому столі і в кожному домі".

Роль продукції Microsoft у повсякденному житті користувачів ПК з часом може ослабнути у зв'язку зі зростаючим застосуванням iPhone, Android-фонів і iPad. Однак, на думку Діна, ПК як "центру обчислень" витісняється не просто пристроєм нового типу.

"Незважаючи на масовий ажіотаж навколо смартфонів і планшетів, не вони витісняють ПК як центр обчислень, а нові ідеї щодо тієї ролі, яку самі обчислення грають у прогресі, - наголосив Дін.

За його словами, саме сьогодні стає очевидно, що інновації найактивніше процвітають не на пристроях, але на соціальних просторах між ними, в яких зустрічаються і взаємодіють одне з одним люди та ідеї.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.