Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


З’явився новий вірус у вигляді листа від принтера

Технології 6437 переглядів

Опубліковано - 30.09.2011 14:51 | Всі новини | Версія для друку

З’явився новий вірус у вигляді листа від принтера
З’явився новий вірус у вигляді листа від принтера
Нові способи обману, які спонукають користувачів до відкриття шкідливих додатків в електронній пошті, виявлені дослідниками антивірусної компанії Symantec.

Хакери розсилають мейли, які нібито прийшли від офісних принтерів, багато з яких зараз здатні відправляти відскановані документи на електронну пошту.

"Це нова тактика, з якою ми раніше не стикалися", - говорить Пол Вуд, старший аналітик відділу розвідки Symantec.cloud.

Потоки листів зі шкідливими додатками різко збільшилися з кінця серпня. Всі подібні мейли незмінно містять один з видів завантажувачів, які використовуються для завантаження інших шкідливих програми або крадіжки документів з комп'ютера.

Symantec опублікував приклади таких недавно отриманих листів в останньому звіті, випущеному у вівторок, 27 вересня. На перший погляд повідомлення з темою "Fwd: відскановано HP Officejet" виглядають дуже переконливо. Далі читаємо - "Приєднаний документ був відсканований і висланий вам за допомогою Hewlett-Packard HP Officejet 05701J" і потім - "Відправник Мортон".

Вуд заявив, що це об'єднує всіх зловмисників: вони вигадують ім'я відправника і створюють враження, що лист прийшов з такого ж домена, до якого належить одержувач. Деякі з повідомлень, перехоплених Symantec, на перший погляд здаються внутрішньою електронною поштою компанії. Це значно підвищує ймовірність того, що людина, яка отримала лист, відкриє додаток.

Додаток являє собою файл .zip, що вже є дивним. Вуд сказав: "дуже малоймовірно, що більшість принтерів, що мають здатність розсилати електронну пошту, дійсно можуть відправити файл .Zip; зазвичай такі принтери посилають графічні файли".

"Хоча Windows здатний відкривати файли .zip, очевидно, що шахраї намагаються приховати це розширення від тих, хто користується альтернативними інструментами, щоб розархівувати вміст. В деяких інструментах архівації шкідливий додаток з'являється з розширенням .doc або .jpg. Хакери маніпулюють іменами файлів, щоб викликати менше підозр", - пояснив Вуд.

Таким чином, на думку аналітиків, можна говорити про виявлення нових методів соціальної інженерії, орієнтованої на введення користувачів в оману або їх відкритий шантаж з метою крадіжки грошей з банківських рахунків або їх персональних даних.

У вересневому звіті Symantec відзначають і більш активне використання порівняно нових технологій, таких як HTML 5, для створення підроблених сайтів та мобільного програмного забезпечення. Також шахраї почали активніше застосовувати такі скриптові мови, як JavaScript, для розробки зловмисних програм і різних шахрайських трюків.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.