Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Якою буде Земля через 20 років?

Технології 8776 переглядів

Опубліковано - 17.10.2011 14:35 | Всі новини | Версія для друку

Якою буде Земля через 20 років?
Якою буде Земля через 20 років?
За останні десять років людство створило чимало цікавих технічних рішень, про які ми раніше й уявити собі не могли.

Перерахуємо лише деякі з них: Wi-Fi, багатоядерні процесори, iPhone та інші смартфони з сенсорним екраном, iPod, флеш-накопичувачі, доповнена реальність, гібридні автомобілі, взуття з вбудованим процесором, Web 2.0, соціальні мережі та планшетні комп'ютери.

Головний футуролог та експерт за технологіями компанії Cisco Дейв Еванс на конференції Cisco Live 2011 розповів про найважливіші тенденції у сфері високих технологій, які змінять світ у найближчі десять років.

Варто зазначити, що прогнози Дейва Еванса охоче публікують такі видання, як Financial Times і Forbs.

1. Перемога над старінням

За словами одного з найбільш впливових і відомих фізиків-теоретиків нашого часу Стівена Хокінга, людство вступає в еру самовизначення власної еволюції.

Якщо це здається вам чимось фантастичним, то для прикладу наведемо кілька фактів: у 2009 році була винайдена штучна рука з тактильними відчуттями, в 2010 році було відновлено зір незрячій людині за допомогою імплантатів сітківки ока, і в тому ж році було розроблено штучне серце без пульсу, тромбів і поломок.

Так що цілком ймовірно, що до 2020 року будуть розроблені технології, які зможуть перемогти старіння людини.

2. Кіборги заполонять планету

Робототехніка зараз розвивається активними темпами і вже до 2020 року роботи стануть досконалішими за людей у плані фізичних можливостей.

До 2025-му популяція роботів перевершить за чисельністю населення розвинених країн, до 2032-го інтелектуальні можливості роботів виявляться вищими, ніж у людини, а до 2035 року вони повністю замінять людей в якості робочої сили.

3. Адаптивне виробництво

До 2020 року може бути активно розвинена технологія 3D друку, або адаптивного виробництва, яка дозволить створювати будь-які предмети з будь-якого матеріалу. А там не за горами можливість "друку" людських органів - така технологія може врятувати мільйони життів.

Вже сьогодні подібна технологія застосовується для "друку" різних предметів, від іграшок до машин і живих структур.

4. Людина-комп'ютер

Досі людство пристосовувалися до технологій. У майбутньому ж, навпаки, технології стануть пристосовуватися до нас. Вже сьогодні машинний зір дає можливість зняти камерою смартфона головоломку судоку і вирішити її практично миттєво.

Доповнена реальність і керування комп'ютерами за допомогою жестів допоможе перетворити сфери освіти, охорони здоров'я і комунікацій і об'єднати віртуальний і реальний світи.

До 2020 року, ймовірно, буде створено інтерфейс "людський мозок-машина", який дозволить людям з травмами хребта жити повноцінним життям.

5. Рішення енергетичної проблеми

Проблема отримання дешевої енергії може бути повністю вирішена, завдяки активному розвитку альтернативних видів електростанцій.

Одна лише сонячна енергія в змозі задовольнити сьогоднішній попит на енергію в світі - достатньо побудувати 25 сонячних суперелектростанцій площею близько 100 квадратних кілометрів кожна.

Незабаром фотоелементи будуть масово вироблятися, завдяки новітній технології виробництва сонячних батарей з допомогою струменевих принтерів, розробленій в цьому році дослідниками з Університету штату Орегон.

6. Інформація в будь-якому місці і будь-який час

До 2020 року збір і розповсюдження будь-якої інформації буде відбуватися в реальному часі.

Кожен власник смартфону зможе знімати події в реальному часі і транслювати їх усім, хто захоче це дивитися.

Все це буде можливо завдяки трьом речам: мобільному інтернету, веб-телебаченню та генеруванню контенту в будь-якому місці в будь-який час.

7. Мережі нового покоління

З 1991 по 2011 рік швидкість домашнього інтернет-з'єднання зросла у 170 разів. Приміром, якщо в тому ж 1991 році користувачі підключалися до мережі зі швидкістю 9 кбіт с, то в наш час середня швидкість підключення складає 50 Мбіт/с.

На думку Еванса, до 2020 року швидкість інтернет-з'єднання зросте у 3 млн разів, що дозволить впоратися з величезним навантаженням, щоб задовольнити постійно зростаючий попит користувачів.

8. Мудрі хмарні технології

Вже зараз хмарні сервіси почали широко використовуватися по всьому світу, адже їх переваги були швидко оцінені, і тепер ними можуть користуватися всі користувачі інтернету.

Середньорічне зростання загальносвітового доходу від хмарних сервісів складе 20%, а витрати на інновації і хмарні обчислення до 2014 року можуть досягти 1 трлн доларів.

Еванс стверджує, що до 2020 року третина всієї інформації буде зберігатися на хмарних серверах.

9. Зеттабайти - не межа

Близько 5 екзабайт унікальної інформації було створено у 2008 році. Цю інформацію можна вмістити на 1 млрд DVD дисків

Планується, що у 2011 році буде створено 1,2 зеттабайт інформації. Така величезна кількість інформації обумовлена безупинним потягом людей до мультимедіа, особливо, до відео. З появою таких сервісів, як Youtube і відео у високій якості FullHD, дуже швидко збільшився загальний обсяг згенерованої інформації.

До 2015 року більше 90% даних у "всесвітній павутині" будуть припадати на відеоконтент, що створить величезне навантаження на мережі.

10. Інтернет речей

У 2010 році вперше в історії на кожного жителя нашої планети стало припадати більше одного підключеного до інтернету пристрою. Загальна кількість підключених до інтернету пристроїв склала 12,5 млрд одиниць.

Cisco IBSG прогнозує, що до 2020 року кількість інтернет-пристроїв досягне 50 млрд, або по шість на кожного жителя Землі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.