Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українців в інтернеті дурять на гроші табун “троянців” та зваблива “Катя”

Технології 6941 перегляд

Опубліковано - 24.10.2011 12:21 | Всі новини | Версія для друку

Українців в інтернеті дурять на гроші табун “троянців” та зваблива “Катя”
Українців в інтернеті дурять на гроші табун “троянців” та зваблива “Катя”
Хакери, або комп’ютерні шахраї здатні спустошити ваш гаманець навіть на відстані. Усі, хто користуються комп’ютером, або мобільним телефоном є потенційними жертвами обману.

Трохи фантазії і навики програміста можна перетворити на злочинний бізнес. Віруси та троянські програми - перед ними беззахисні мільйони комп'ютерів та мобільних телефонів в Україні. Віртуальні шахраї змушують своїх жертв платити реальні гроші.

Україну захлиснула епідемія кіберзлочинності. Користувачів комп'ютерів стає все більше. Доступ в мережу інтернет надає безмежні можливості, а з ними - нові неприємності.

Комп'ютер-жертва вірусної атаки виглядає приблизно так: операційна система зависла, не працює клавіатура, мишка неактивна, а натомість - вимога сплатити штраф за перегляд дитячої порнографії.

Однак, як запевняють фіхівці, з просмотром порно це ніяк не пов'язано.

Аби розблокувати комп'ютери, люди змушені платити за допомогу фахівців, а більш досвідчені самостійно шукають поради в інтернеті. Для цього навіть існують спеціальні сайти.

Втім, окрім, прямих атак, шахраї вигадують пастки, в які користувачі потрапляють добровільно. Так звані фішінг-сайти - це сторінки, ідентичні оригінальним. Особливо часто здирники підробляють сайти платіжних систем.

Відмінність справжнього сайту від фальшивки полягає лише в одній латинській літері s. Так, у полі введення адреси ресурсу на фальшивій сторінці оплати рахунків перед назвою стоїть звичне всім http://. Тоді як справжні сайти для переказів грошей завжди використовують зашифровану лінію передачі данних - в кінці абревіатури http обов'язково повинна стояти літера s. Тобто виглядатиме це так: https://.

"Будь-яка сторінка, яка вимагає конфіденційні данні - логін, пароль, номер картки - вона обовязково буде зашифрованою згідно вимог безпеки", - консультує експерт.

Грізний вірус "троян" здатний влізти у саме серце вашого мобільного пристрою. І далі алгоритм дій визначаєте вже не ви. Вірус самостійно розсилає від вашого імені платні смс-повідомлення, або здійснює дзвінки закордон.

"Троян" діє під прикриттям різноманітних піратських програм. Це можуть бути ігри або інше програмне забезпечення.

Кількість загроз для користувачів мобільних пристроїв в Україні стрімко зростає. Вже гарцює цілий табун "троянців". Хакери винайшли вже 465 способів вкрасти у вас гроші.

Один з найнебезпечніших вірусв порграмісти назвали ніжним ім'ям Катя. У цьому разі до вас надходить смс з прохання привітати Катю. Це явище називається соціальна інженерія - коли хакери грають на людських слабкостях.

Легковажний флірт у кіберпросторі завдав великих збитків сотням українців. "Катя" - навпаки казково розбагатіла. Сумарний дохід шахраїв за оцінкою фахівців складає десятки мільйонів гривень на місяць. Таку ціну платить кожен з нас за плоди технічної ревлюції.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.