Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Виявлено саркофаг апостола Павла

Відкриття 20314 переглядів

Опубліковано - 6.12.2006 19:06 | Всі новини | Версія для друку

Виявлено саркофаг апостола Павла
Виявлено саркофаг апостола Павла
У Римі виявлено саркофаг одного із найшанованіших християнських святих апостола Павла, повідомляють сьогодні, 6 грудня, італійські ЗМІ з посиланням на представників Ватикану.

Усипальниця святого була виявлена під час розкопок там, де й мало знаходитися, - у підземній крипті під вівтарем римської церкви святого Павла, побудованої, за переказом, на могилі апостола. Протягом багатьох століть місце упокоєння святого Павла не піддавалося ніяким розкопкам.

Подробиці відкриття будуть представлені в понеділок, 11 грудня, на прес-конференції у Ватикані, за участю настоятеля базиліки святого Павла за стінами кардинала Андреа Кордеро Ланца ді Монтедземоло, а також керівників розкопок.

Саркофаг був знайдений під головним вівтарем храму, у тому місці, де біля основи вівтаря зберігся напис: "Павло, апостол, мученик". У кришці саркофага видний отвір близько 10 сантиметрів по діагоналі. На думку археологів, через цей отвір всередину гробниці апостола Павла опускалися шматки тканини, що згодом також шанувалися як реліквії.

За переказом, святий Павло був страчений у Римі в 67 році від Різдва Христова після дворічного ув’язнення. В часи гонінь на християн мощі святих Петра і Павла разом зберігалися в підземних катакомбах біля Аппієвої дороги. Після проголошення християнства головною релігією Римської імперії, мощі святих Петра і Павла були перенесені в дві базиліки, збудовані в їхню честь імператором Костянтином. Мощі святого Петра були виявлені в 1939 році в підземній частині собору.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Відкриття»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.