Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Google наступає

Технології 6821 перегляд

Опубліковано - 2.12.2011 11:53 | Всі новини | Версія для друку

Google наступає
Google наступає
Android 4.0 перенесли на комп’ютери, а Google Chrome став другим у світі браузером за популярністю, обігнавши Mozilla Firefox.

Компанія Google опублікувала початковий код версії Android 4.0.1 для "комп'ютерної" архітектури x86. Про це йде мова у блозі 5to5Google.

Тепер операційну систему можна буде запускати на комп'ютерах, ноутбуках і планшетах на базі процесорів Intel або AMD. Аж до теперішнього моменту Android 4.0, також відома під кодовою назвою Ice Cream Sandwich, існувала тільки у версії для мобільної архітектури ARM.

Google заявляє, що поки проект носить характер бета-версії. Деякі функції пристроїв можуть бути недоступні. Так, у пристроях на базі Intel не працює звук, а також не підтримуються вбудована камера, технологія передачі даних Ethernet і апаратне прискорення.

Пристрої на базі Android 4.0 і на архітектурі x86 поки що не представив жодний виробник. Уперше про наміри адаптувати Ice Cream Sandwich стало відомо у вересні 2011 року зі спільного прес-релізу Intel і Google. У ньому йшла мова про пристрої Android на процесорах Intel Atom.

В минулому Google публікувала для архітектури x86 вихідні коди попередніх версій операційної системи - Android 3.2, Android 2.3 і Android 2.2.

На ринку інтернет-браузерів Google Chrome обігнав Firefox

Як свідчать дані StatCounter за листопад 2011 року, частка Google Chrome на світовому ринку досягнула позначки 25,7%, в той час як частка Firefox становить 25,23%. Лідером залишається Internet Explorer з часткою 40,63% ринку браузерів, повідомляє watcher.com.ua.

Google Chrome здійснив вражаюче зростання за останні два роки – у листопаді 2009, наприклад, його частка становила всього 4,66%. Тим не менш, завдяки падінню ІЕ та невеликому зменшенні популярності Firefox, браузер від Google зміг обійти останнього.

Остання стабільна версія Google Chrome, 15-та, вийшла наприкінці жовтня. За кілька тижнів після цього вийшла нова версія Mozilla Firefox – 8.
Chrome обігнав Firefox
Chrome обігнав Firefox

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.