Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Помер Аугусто Піночет

Втрата 12282 перегляди

Опубліковано - 10.12.2006 22:24 | Всі новини | Версія для друку

Аугусто Піночет: “Ми врятували Чилі від тоталітаризму і привели країну до перемоги демократії, благами якої користуються всі наші співвітчизники”
Аугусто Піночет: “Ми врятували Чилі від тоталітаризму і привели країну до перемоги демократії, благами якої користуються всі наші співвітчизники”
В неділю на 92-му році життя помер колишній чилійський диктатор Аугусто Піночет, повідомляє Reuters з посиланням на телебачення Чилі.

"Він помер в оточенні своїх рідних", - повідомив Хуан Ігнасіо Вергара, лікар Військового госпіталю Сантьяго, в якому знаходився Піночет.

Піночет був госпіталізований 3 грудня з підозрою на обширний інфаркт. Йому була зроблена операція ангіопластики, метою якої було розблокування перекритої тромбом артерії. Чилійські власті дали дозвіл покласти Піночета в лікарню, після того, як за нього була внесена застава - він з 27 листопада знаходився під домашнім арештом.

Нагадаємо, що Піночета звинувачували у викраданні двох своїх політичних супротивників в 1974 році. Судовий імунітет з нього був знятий 12 жовтня 2006 року у зв'язку зі звинуваченнями в причетності до вбивства ученого Еухеніо Берріоса в 1992 році.

Аугусто Піночет (Augusto Jose Ramon Pinochet Ugarte) народився 25 листопада 1915 року в чилійському місті Вальпараісов. У червні 1973 президент-соціаліст Сальвадор Альєнде призначив його головнокомандуючим збройними силами Чилі. 11 вересня того ж року Піночет очолив військовий переворот в республіці, в ході якого Альєнде загинув. У 1974 році Піночет призначив себе президентом і залишався на чолі держави до 1990 року.

Під час святкування свого 91-ліття заявив, що бере на себе повну політичну відповідальність за всю події в країні в роки його правління, повідомляє The Daily Telegraph.

День народження генерал справляв у себе удома в Сантьяго. Звернення Піночета до присутніх зачитала його дружина Лусія Іріар в той час, як, відзначає видання, "немічний диктатор тримав її руку".

"Сьогодні, під кінець моїх днів, я хочу сказати, що не тримаю ні на кого зла", - почав своє послання Аугусто Піночет. Поваління соціалістичного режиму президента Сальвадора Альєнде в 1973 році було "необхідним кроком, що дозволив запобігти розпаду Чилі і зробити країну головним гравцем в Латинській Америці", відзначив він.

Колишній диктатор засудив переслідування своїх сподвижників, заявивши, що "хоробрість і рішучість цих людей перетворили Чилі в найбагатшу країну регіону".

"Вони врятували Чилі від тоталітаризму і привели країну до перемоги демократії, благами якої користуються всі наші співвітчизники", - підкреслив Піночет.

В кінці свого послання генерал виразив упевненість, що, "коли уляжуться всі політичні пристрасті, історія об'єктивно оцінить нашу роботу".

Всього за час правління Аугусто Піночета, з 1973 по 1990 рік, в Чилі були убиті або безслідно зникли, за деякими даними, близько трьох тисяч осіб. Відповідальність за ці злочини покладається на співробітників таємної поліції диктатора - DINA.

Після відставки проти генерала неодноразово збуджувалися кримінальні справи по звинуваченнях в причетності до вбивств і тортурах людей, але діловиробництво по ним припинялося унаслідок слабкого здоров'я і похилого віку обвинуваченого.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.