Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Очі не брешуть: вчені порахували типовий час оцінки сайту

Технології 7829 переглядів

Опубліковано - 21.02.2012 03:03 | Всі новини | Версія для друку

Очі не брешуть: вчені порахували типовий час оцінки сайту
Очі не брешуть: вчені порахували типовий час оцінки сайту
Для того, щоб отримати перше уявлення про сайт, достатньо 20 секунд.

Про це йдеться в повідомленні про дослідження на сайті Науково-Технологічного Університету Міссурі, зазначає Lenta.ru.

Для участі в експерименті було відібрано 20 добровольців із числа студентів. Їм показали 25 сайтів і попросили їх оцінити. Всі сайти належали юридичним факультетам американських університетів. Таким чином організатори постаралися позбавити випробовуваних від спокуси порівняти їх зі сторінками аналогічного підрозділу власного навчального закладу (у Науково-Технологічному Університеті Міссурі юридичного факультету немає). Щоб уникнути впливу інших побічних чинників, сайти демонструвалися у вигляді скріншотів. Обмеження у часі не ставилися. Рухи очей піддослідних фіксувала інфрачервона камера.

На оцінку сайту в середньому йшло 20 секунд, з яких по 180 мілісекунди витрачалося на вивчення окремих сегментів сайту і ще 2,6 секунди займало фокусування на тій частині сторінки, яка привернула найбільшу увагу. Чим довше учасник експерименту залишався на сайті, тим більше прихильною була його оцінка.

Також з’ясувалося, що в першу чергу учасники експерименту звертали увагу на сім ділянок сайту (в порядку убування часу, витраченого на їх огляд): логотип, головне навігаційне меню, рядок пошуку, посилання на акаунти в соціальних мережах, заголовні зображення, текстове наповнення сайту, нижня частина сторінки.

"Відомо, що перші враження дуже важливі. Все більше людей використовує Інтернет для пошуку інформації, і перші враження користувача про веб-сайт можуть визначити, яка думка про цю організацію у нього сформується - прихильна чи ні", - сказала одна з авторів дослідження доктор Гон Шен (Hong Sheng), експерт в галузі взаємодії людини і комп’ютера.

Як випливає з резюме дипломної роботи Сірджани Дахал, співавтора Гон Шен, застосовувати результати своїх праць вчені пропонують в вебдизайнs. Технологія відстежування рухів очей не перший рік використовується в цій сфері. Так, в 2009 році для оптимізації свого пошукача її застосувала компанія Google, приблизно тоді ж за допомогою eye-tracking був складений перелік правил по оформленню новинних сайтів, роком раніше була розроблена методика, що дозволяє інвалідам грати в комп’ютерні ігри за допомогою погляду. Відомо також, що цю технологію використовує для управління синтезатором мови прикутий до інвалідного крісла британський учений Стівен Хокінг.
Технологія відстежування рухів очей інфрачервоною камерою у вебдизайні застосовується не перший рік
Технологія відстежування рухів очей інфрачервоною камерою у вебдизайні застосовується не перший рік

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.