Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дім на Городецького відбив третій штурм за місяць

Кримінал Регіон: м.Київ 9692 перегляди

Опубліковано - 18.12.2006 00:45 | Всі новини | Версія для друку

Біля столичного будинку на вулиці Городецького постійно чергує міліцейський ”бобик”. Вхід до будинку вже кілька разів намагалися захопити молодики з комерційної фірми (фото: Євген КОЛЕСНИК)
Біля столичного будинку на вулиці Городецького постійно чергує міліцейський ”бобик”. Вхід до будинку вже кілька разів намагалися захопити молодики з комерційної фірми (фото: Євген КОЛЕСНИК)
Минулої п’ятниці комерсанти вкотре штурмували будинок N4 на вулиці Городецького, у центрі Києва.

О 8.15 семеро чоловіків вискочили з двох чорних автомобілів та забігли через хвіртку у двір дому, відкинувши з дороги консьєржку Марію Бахур, 59 років. Марія Миколаївна чергувала в будці при вході у двір. Вона кинулася завадити невідомим. Побачивши, що ті побігли до дверей другого під’їзду, жінка повернулась у будку й натиснула кнопку сигналізації. Над трьома під’їздами завили сирени.

Із другого під’їзду якраз виходили Олена Зязюк, 39 років, із сином-школярем. Нападники увірвалися всередину, туди ж заштовхали жінку і хлопця. У чоловіків на куртках висіли бейджики з написом ”Охорона ТОВ ”Миколаївське”. Серед них був і керівник ТОВ ”Миколаївське” Костянтин Петренко. Жінка перелякалася, стала гукати на допомогу.

Почувши звуки сирени, у двір вибігли семеро мешканців дому — переважно літні жінки, майже всі у капцях.

— Почалася потасовка. Ми, жінки, билися з цими чоловіками. Штовхалися. Охоронці вчепилися руками за наші підвальні двері, хотіли їх відкрити. Ми віддирали їхні пальці від одвірка, виштовхували на вулицю. Я встигла викликати міліцію, вони приїхали за 40 хвилин, — розповідає Ірина Степанченко, 50 років.

Разом із міліціонерами з Печерського райвідділу приїхав підполковник. Костянтин Петренко кидався і на нього.

— Петренко — це і є наш рейдер, — мешканець будинку Сергій Бублик, 50 років, показує на кругловидого чоловіка, який ходить двором і розмовляє по мобільному.

Міліціонери поцікавилися в обох сторін, чи не проти вони, якщо їхній уазик заїде у двір. Почекали, поки люди напишуть колективну скаргу щодо нападу на будинок.

— Ми залишаємо трьох чоловік охороняти двір. За потреби вони будуть тут і вночі, — говорить міліціонер.

Чергувати лишили дільничного Олександра Кулика і двох патрульних.
Стара швейна машинка Зінґер — ”оборонний пункт №3” будинку на Городецького. Ще є міцні металеві ворота
Стара швейна машинка Зінґер — ”оборонний пункт №3” будинку на Городецького. Ще є міцні металеві ворота
Об 11.50 представники ТОВ ”Миколаївське” спробували штурмувати під’їзд ще раз — вже в присутності трьох міліціонерів та кореспондента ”ГПУ”. Двері з під’їзду прочинилися — з них хотіла вийти мати Олени Зязюк, бабуся з паличкою. Костянтин Петренко разом із чотирма колегами підлетіли до дверей, вчепились у них і різко смикнули. Бабусю відкинули в під’їзд, вона впала й розплакалася. Знову здійнявся галас, завила сирена.

— Что вы делаете? — репетували міліціонери в бік нападників.

Хвилин за п’ять штурм було відбито. Мешканці зачинили двері в будинок. Більше не виходили, боялися, що нападники знову спробують захопити під’їзд. Ті ж вибігли з двору, сіли в чорний ”Опель” і поїхали.

— Такий сором — у самому центрі міста, майже на Майдані, з нас так знущаються, — обурюється Сергій Бублик.

— Петренко нам каже прямо: ”Ще 5–10 років — і будинок буде мій!”. У кого просити допомоги? — запитує Ірина Степанченко.

ТОВ ”Миколаївське” штурмувало дім за останній місяць тричі: минулої п’ятниці, тиждень тому й близько місяця тому.

Iсторія тягнеться п’ять років

Наприкінці 2001 року ТОВ ”Миколаївське” придбало за 260 тис. грн підвал у будинку на вулиці Городецького, 4, викупивши його у фонду комунального майна Старокиївського району.
Генеральна прокуратура України визнала цю оборудку незаконною, здійсненою за підробленими документами, без рішення сесії райради. За фактами службової підробки, перевищення службових повноважень і незаконної приватизації прокуратура Шевченківського району порушила кримінальну справу.
За чотири роки протистояння у будинку на Городецького, 4, померли п’ятеро літніх киян. Усі — від серцевих нападів.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.