Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Студентів Умані примусили захищати хасидів

Національне питання Регіон: Черкаська область 12759 переглядів

Опубліковано - 21.03.2012 01:15 | Всі новини | Версія для друку

Умань, вул.Пушкіна, «єврейський квартал»
Умань, вул.Пушкіна, «єврейський квартал»
Студентів уманських вишів примусили завадити потрапити уманцям на міські слухання з приводу побудови котеджного містечка для хасидів.

На пошту “Прометея” прийшов лист від студента Уманського державного педагогічного університету з розповіддю про хасидське беззаконня та протиправні дії в Умані. Як пише студент, у п’ятницю, 16 березня у міському будинку культури відбулось громадське обговорення з приводу проекту комплексної програми з реалізації інвестиційних, інфраструктурних проектів в місті Умань.

“У переддень до заходу зібрали багатьох студентів і пояснили, що ті, хто хоче мати хорошу успішність у навчанні має в обов’язковому порядку іти в міський будинок культури і не впускати туди місцевих мешканців, які проти жидівського засилля міста. Хто не хотів йти, коректно пояснювали, що сесію можна завалити і залишитися ще один рік на цьому ж курсі, а можуть і взагалі виключити з університету”, – пише людина.

Студентів спільно з працівниками місцевих підприємств зігнали до будинку культури за три години до початку заходу і розсадили усіх за попередньоскладеним планом.

“За півгодини до початку слухань двері зачинили і вже не випускали людей на перекур, щоб мовляв ніхто з провокаторів (мешканців міста, а особливо вулиці Пушкіна, де хочуть поселити хасидів) не заважав проводити “чесні” слухання. Тих же з місцевих, хто приходив заздалегідь намагалися усілякими способами не впустити, перевіряли паспорта. Найбільш стійких могли випирати силою. застосовували владу міліціонерів і з їхньою допомогою виганяли людей”, – пише студент.

Зігнаних людей змушували аплодувати та всіляко демонструвати на камери свою підтримку побудови паломницького містечка та кошерних фабрик.

” Викладачів також примусово змусили іти на ці слухання Як розповів один наш викладач, це все проплатили хасиди, щоб показати через ЗМІ, що в Умані усе добре і люди хочуть тут бачити цих жидів. А журналістів було дуже багато”, – йдеться у листі.

Під час слухань простим людям,я кі усе ж змогли прорватися у мінімальній кількості так і не дали можливості сказати жодного слова, виступали лоише депутати, які запевнили, що усе буде добре.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.