Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Японії створили програму, яка здатна розпізнати шахрая під час телефонної розмови

Технології 8217 переглядів

Опубліковано - 21.03.2012 17:08 | Всі новини | Версія для друку

Програма визначатиме шахраїв по
голосу
Програма визначатиме шахраїв по голосу
Нова програма для мобільного телефону, розроблена спільними зусиллями японської компанії Fujitsu й університету Нагоя, зможе визначити шахраїв по голосу і попередити власника телефону про небезпеку.

Технологія, що розроблена компанією, миттєво аналізує телефонну розмову і за частотою повторення ключових слів, вібрацій голосу співрозмовника визначає ступінь загрози для власника телефону стати жертвою обману, повідомляється у прес-релізі компанії в понеділок, зазначає РІА «Новості».

Більше того, проаналізувавши інтонації, зміни гучності голосу й тривалість пауз у розмові потенційної жертви, нова технологія визначає, наскільки сильно людина готова піддатися переконанням шахраїв і в прямому сенсі б’є тривогу: на екрані телефону спалахує напис "ризик шахрайства великий". Нова технологія здатна визначити обман із точністю до 90%.

Розробники вважають, що людина не завжди може визначити по голосу, наскільки чисті наміри її співрозмовника. Нова система може вберегти людей похилого віку, що все частіше стають жертвами шахраїв.

Прийоми шахрайства різноманітні. Це може бути прохання від "онука", що потрапив в ДТП віддати гроші "потерпілому, який зараз під’їде" або вимога перевести необхідну суму "кредиторам" до різних вигідних пропозицій від "агентів страхової компанії" або "співробітника банку". Об’єднує всі випадки шахрайства одне - всі вони починаються з дзвінка по телефону.

Як вважають правоохоронні органи, що регулярно проводять кампанії захисту людей похилого віку від шахраїв, жертвами обману стають, перш за все, ті, хто під тиском ошуканців поспішає якомога швидше перевести гроші, не звертаючи уваги на підозрілі розбіжності або дивні відповіді "підроблених" онуків і страхових агентів.

Надалі розробники мають намір удосконалити систему, аби тривожний сигнал міг по електронній пошті чи СМС поступити на телефон до родичів літніх людей.

У своєму нинішньому вигляді система розрахована, перш за все, на всі види смартфонів, але потім вона може бути використана і на стаціонарних телефонних апаратах.
Технологія, що розроблена компанією, миттєво аналізує телефонну розмову і за частотою повторення ключових слів, вібрацій голосу співрозмовника визначає ступінь загрози для власника телефону стати жертвою обману
Технологія, що розроблена компанією, миттєво аналізує телефонну розмову і за частотою повторення ключових слів, вібрацій голосу співрозмовника визначає ступінь загрози для власника телефону стати жертвою обману
До вересня нову технологію випробують в Університеті поліції Японії і деяких банках міста Нагоя. Якщо експеримент виявиться вдалим, його можуть незабаром застосувати японські стільникові оператори.

Зазначимо, що незважаючи на всі зусилля поліції, тільки минулого року загальна сума збитків від телефонного шахрайства склала 12,7 мільярдів ієн (близько 155 мільйонів доларів).
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.