Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Апеляційний суд визнав незаконною ліквідацію україномовної школи в Донецьку

Правосуддя Регіон: Донецька область 9088 переглядів

Опубліковано - 27.03.2012 22:31 | Всі новини | Версія для друку

Апеляційний суд визнав незаконною ліквідацію україномовної школи в Донецьку
Апеляційний суд визнав незаконною ліквідацію україномовної школи в Донецьку
Донецький апеляційний адміністративний суд 27 березня залишив у силі постанову суду першої інстанції - Ворошиловського районного суду м. Донецька про скасування рішення Донецької міської ради про ліквідацію україномовної школи №111.

Про це повідомила правозахисниця, представниця позивача у суді Марія Олійник.

Суд, розглянувши у відкритому засіданні апеляційну скаргу Донецької міської ради на постанову Ворошиловського районного суду від 30 січня 2012 року по адміністративній справі (№ 2а/0508/14/12) за позовом Ірини Круглової, ухвалив «залишити без змін» рішення суду першої інстанції.

Таким чином, залишається у силі прийнята 30 січня Ворошиловським райсудом постанова «Визнати за протиправну і скасувати рішення Донецької міської ради від 15.04.2011 р. про ліквідацію Донецької загальноосвітньої школи I – III ступенів № 111».

У рішенні Донецького апеляційного адміністративного суду, прийнятому колегією суддів, також зазначається: «Постанова суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду набирає законної сили з моменту оголошення і може бути оскаржена безпосередньо у Вищому адміністративному суді України протягом 20 днів з дня винесення постанови у повному обсязі».

Як повідомлялось, у Донецьку рішенням міської ради від 15 квітня 2011 року була ліквідована загальноосвітня школа № 111, але батьки в особі голови ініціативної групи батьків учнів Ірини Круглової у судах добилися забезпечення позову і того, що з 1 вересня більш як 240 дітей відновили навчання у цьому закладі. Проте міська влада не залишала спроб ліквідувати школу і під час навчального року, коли йшли судові розгляди.

30 січня 2012 року Ворошиловський районний суд Донецька під головуванням судді Олега Орехова скасував рішення Донецької міської ради про ліквідацію україномовної школи № 111. Однак Донецька міськрада подала на це рішення апеляційну скаргу.

На Донеччині 2011 року планувалося закрити 26 загальноосвітніх шкіл. У зв’язку з цим, в регіоні відбулася низка акції протесту. За інформацією прес-служби Донецької облдержадміністрації, закриття навчальних закладів відбувається згідно з розробленою «Регіональною дорожньою картою з оптимізації мережі бюджетних установ і витрат місцевих бюджетів на їх утримання».

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту пояснювало, що школи в Україні закривають через погану демографію.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.