Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вищий адміністративний суд вирішив, що не може визначати законність Указів Президента

Правосуддя 8406 переглядів

Опубліковано - 28.03.2012 16:20 | Всі новини | Версія для друку

Вищий адміністративний суд вирішив, що не може визначати законність Указів Президента
Вищий адміністративний суд вирішив, що не може визначати законність Указів Президента
Вищий адміністративний суд України закрив провадження у справі за позовом про визнання незаконним Указу Президента Віктора Януковича, яким він скасував святкування Дня свободи 22 листопада.

Про відповідне рішення колегія суддів оголосила сьогодні.

Колегія суддів у складі п’яти осіб також постановила роз’яснити зацікавленим особам їхні права зі звернення до Конституційного Суду України «для вирішення питання про відповідність Конституції України, конституційності законів та інших правових актів Верховної Ради Україна, актів Президента України».

Позов до Вищого адмінсуду раніше подала голова Рівненської обласної організації Української народної партії Світлана Ніколіна, яка також є помічником лідера цієї партії Юрія Костенка.

Після засідання суду вона зазначила журналістам, що не задоволена рішенням і не виключає повторного подання позову до Вищого адмінсуду або звернення до Конституційного Суду з приводу цього питання.

30 грудня 2011 року Президент Віктор Янукович підписав Указ «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят», згідно з яким 22 січня буде відзначатися День соборності і свободи України. Таким чином, Президент визнав такими, що втратили силу, інші Укази про святкування Дня соборності, а також Указ від 19 листопада 2005 року про День свободи, підписаний його попередником Віктором Ющенком.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.