Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Знайдено ген, який підвищує коефіцієнт інтелекту людини

У світі науки 8880 переглядів

Опубліковано - 18.04.2012 05:19 | Всі новини | Версія для друку

Знайдено ген, який підвищує коефіцієнт інтелекту людини
Знайдено ген, який підвищує коефіцієнт інтелекту людини
Вчені зробили неймовірне відкриття. Вони виявили ген, який робить людину розумнішою за інших. І тепер фахівці з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі можуть точно відповісти на питання, яке давно хвилює все людство: чому все-таки одні люди розумніші за інших?

- Виявилося, що вся справа в гені, який відповідає за розмір мозку і робить одних людей в певній мірі розумнішими за інших, - пояснює один з дослідників університету невролог Пол Томпсон.

- Це варіація гена HMGA2. Виявили його випадково. Медики вивчали генетичні причини захворювань головного мозку. І раптом помітили, що люди з певною хімічною структурою частини гена HMGA2 мали більш розвинені інтелектуальні здібності, повідомляє globalscience.ru.

- Саме цей ген впливає на те, наскільки людина розумна, - запевняє доктор Томпсон. І є підстави йому вірити. Адже вчені вивчили ДНК понад 20 000 чоловік - жителів Європи, Північної Америки та Австралії.

Люди, що володіють певними змінами в гені HMGA2, у всіх випадках проходили тест на виявлення IQ значно краще за інших. Їхні результати в середньому були вищі на 1,3 бала.

До речі. Виявлено ген, що відповідає за кар’єрний ріст

До такого висновку вчені діли після проведення серії серйозних теоретичних досліджень і практичних випробувань.

Лабораторні досліди проводилися на мишах: з ними проводився дуже простий тест, який полягає в тому, що двох особин запускали у вузьку трубу, в якій розминутися вельми непросто. Та миша, яка виявляється слабшою, неодмінно буде поступатися дорогою сильнішій особині.

Гризун, якому було імплантовано особливий ген, швидше просувався ієрархічною драбиною, через що інші особи поступалися йому дорогою

Порівнявши отримані результати спостережень до і після введення гена GluR4, вчені підтвердили зміцнення і підвищення стабільності міжнейронних сполук у піддослідних тварин. А це, в свою чергу, сприяє розвитку лідерських якостей, успішності і цілеспрямованості.

Другою стадією нейробіологічного експерименту стало введення піддослідним мишам гена R4Ct, що володіє протилежним ефектом. Він, пригнічуючи передачу нервових імпульсів і сигналів, робив тварин більш слабкими і не здатними займати лідируюче положення в ієрархічній структурі.

Якщо перенести отримані результати в площину соціального розвитку людини, то імплантація гена GluR4 сприяє розвитку лідерських якостей, витривалості, цілеспрямованості й успішності, а введення гена R4Ct, навпаки, провокує агресивність і стресову стійкість.

Можливо, у відомого математика Григорія Перельмана є ген HMGA2, а ген GluR4 - відсутній?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.