Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Журналісти дізналися, як виглядає досьє на користувача Facebook

Технології 23347 переглядів

Опубліковано - 24.04.2012 17:31 | Всі новини | Версія для друку

Журналісти дізналися, як виглядає досьє на користувача Facebook
Журналісти дізналися, як виглядає досьє на користувача Facebook
Дякуючи журналістам з Бостона, стало можливим побачити як виглядає досьє на користувача Facebook, що надається соцмережею за запитом правоохоронних органів.

Американському виданню The Boston Phoenix вдалося ознайомитися з матеріалами, зібраними поліцією у справі якогось Філіпа Маркоффа в 2008-2009 рр., повідомляє Telecomblog.

Серед цих матеріалів було і 60 + сторінкове досьє, надане Facebook на вимогу слідчих органів. В ньому представлені вхідні та вихідні особисті повідомлення, фотографії, на яких був відзначений Маркофф, записи на його стіні, IP-адреси сесій. Переглянути як це досьє виглядає можна тут (англійською).

Головний персонаж цієї історії мертвий. Студент другого курсу Медичної школи Університету Бостона (Boston University School of Medicine) в 2009 р. був затриманий за підозрою в серії нападів. Його звинувачували у вбивствах і пограбуваннях трьох жінок, знайомство з якими відбулося через розділ еротичних послуг на сайті приватних оголошень. Звинувачень на свою адресу він не визнав. Відомо, що ця справа була визнана сенсаційною, оскільки всі, хто добре знав Філіпа, включаючи його наречену, характеризували його як людину позитивну, без жодних садистських нахилів.

24-річний Філіп Маркофф не дожив до суду. У серпні 2010 р. він був знайдений мертвим у своїй одиночній камері в’язниці Nashua Street Jail в Бостоні. Слідство назвало подію самогубством.

Ніде при цьому не повідомляється, наскільки слідству допомогла інформація, надана соціальною мережею.

Деякий час тому студент Макс Шремс з юридичного факультету Віденського університету відправив у європейський підрозділ Facebook запит з проханням надіслати копію всіх особистих даних, які накопичила на нього соціальна мережа за три роки. Йому не без проблем, після 22-го звернення надіслали компакт-диск з файлом PDF в кілька сотень Мбайт, що містить більше 1200 сторінок. Вся інформація у файлі була розбита на 57 категорій (робота, освіта, друзі, політичні погляди, хобі, фотографії і т.д.). Цікаво, що в ньому були чати і фотографії, які користувач сам видалив, вони просто представлялися в базі з позначкою "видалено". Тепер Макс Шремс запустив сайт Europe versus Facebook ("Європа проти Facebook"), на якому публікує інструкції про те, як отримати у Facebook своє власне досьє.

Додамо також, що ірландській владі (у цій країні нахдится головний європейський офіс компанії) вдалося встановити, що Facebook створює так звані «тіньові профілі». По суті вони представляють собою досьє як на учасників цієї соцмережі, так і на тих, хто ще не зареєстрований на сервісі. Інформація про тих, хто ще не приєднався до соцмережі, збирається на основі всіх доступних в інтернеті джерел: синхронізованих номерів телефонів, адрес електронної пошти, контактів миттєвих повідомлень, чатів і багато чого іншого. "Приховані профілі" є навіть у тих, хто не реєструвався і не збирався реєструватися на Facebook.
IP-адреси сесій із досьє Філіпа Маркоффа
IP-адреси сесій із досьє Філіпа Маркоффа

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.