Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рак - інфекційне захворювання?

Охорона здоров`я 17029 переглядів

Опубліковано - 15.05.2012 05:31 | Всі новини | Версія для друку

Зараження вірусом папіломи людини може викликати рак шийки матки
Зараження вірусом папіломи людини може викликати рак шийки матки
Кожен шостий випадок захворювання на рак викликаний інфекціями і паразитами. І цю хворобу можна попередити.

Дослідження в журналі Lancet Oncology, присвячене раку, озвучує неочікувані висновки, повідомляє «Бі-Бі-Сі».

На думку фахівців, за раком стоять інфекційні та паразитарні захворювання. Відповідно, боротьба з ними здатна кардинально змінити ситуацію з онкологічними захворюваннями.

За даними Міжнародного агентства ракових досліджень у Франції, близько 15% або 2 мільйони ракових захворювань у світі викликані відомими і виліковними інфекціями.

Цей відсоток ще вище в країнах, що розвиваються.

Питома вага раку, пов’язаних з інфекцією, приблизно в три рази вище у частинах світу, що розвивається, - таких як Східна Азія, - ніж у розвинених країнах, - як Великобританія - 22,9% проти 7,4% відповідно.

Майже третина випадків припадає на людей молодше 50 років.

Близько половини випадків раку шийки матки серед жінок мають інфекційне походження. У чоловіків понад 80% захворювань на рак печінки і шлунка також спричиняють інфекції.

Правильна превентивна політика і лікування у вигляді вакцинації, дотримання правил гігієни і протимікробних заходів дозволить рятувати життя мільйонів осіб, адже наразі щороку з вини патогенів з раком стикаються близько двох мільйонів осіб. Всього ж у всьому світі щороку цей діагноз отримують 12,7 мільйона пацієнтів.

Особливо тривогу учених викликають гепатит В і С, вірус папіломи людини і шлункова інфекція Helicobacter pylori (що викликає також виразку шлунку).

Фахівці знають, що рак шлунку можна уникнути, знищивши Helicobacter pylori в кишечнику за допомогою курсу антибіотиків. Існують також і вакцини для захисту від вірусу папіломи людини (ВПЛ).

Доктор Кетрін де Мартель і Мартін Пламмер, який керував дослідженням, сказав: «Інфекції, що викликані деякими вірусами, бактеріями і паразитами, є одними з найбільших причин раку в усьому світі, і які можна попередити».
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.