Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тарасюк проти кримсько-татарської автономії.

Захист держави 7225 переглядів

Опубліковано - 23.12.2006 19:07 | Всі новини | Версія для друку

Тарасюк проти кримсько-татарської автономії.
Тарасюк проти кримсько-татарської автономії.
Голова Народного Руху України, міністр закордонних справ України Борис Тарасюк не підтримує ідею про створення на території Криму кримськотатарського національного територіального утворення (автономії або держави).

Про це Тарасюк заявив у суботу на прес-конференції в Сімферополі.

За словами лідера НРУ, очолювана ним політична сила не тільки виступає проти, але й засуджує ідею створення в Україні національної автономії або яких-небудь інших утворень, оскільки вважає, що це приведе до ослаблення територіальної цілісності держави. «Як голова Народного Руху України, як громадянин, я виступаю категорично проти будь-яких дій, що ведуть до сепаратизму в Україні», - сказав Тарасюк.

У той же час він підкреслив, що кримськотатарський народ, як і інші народи, що проживають в Україні, має право на національну ідентичність і самобутність. «Я хочу сказати, що, як голова Народного Руху, я підтримую право кримськотатарського народу, а також всіх інших національностей України на забезпечення їхньої національної ідентичності, національної самобутності. Підтримую право на розвиток культури, мови кримськотатарського народу, як і мови та культури інших народів», - заявив лідер рухівців. Він також додав, що в ході свого відвідання засідання Курултаю кримських татар має намір обговорити з керівництвом Меджлісу їхні вимоги щодо створення національної автономії. «Я думаю, що ми поговоримо детальніше з лідерами кримськотатарського народу на цю тему», - зазначив Тарасюк.

У свою чергу голова Кримської організації НРУ, депутат парламенту автономії з депгрупи «Курултай-Рух» Леонід Пілунський сказав, що в Криму дуже сильні проросійські настрої й діє багато радикальних проросійських організацій, так що «Крим де-факто - це є російська автономія». Ця репліка викликала сміх у журналістів, на що Пілунський заявив, що «нічого смішного немає». «Треба побудувати в Україні таку державу, щоб кримські татари хотіли жити в Європі й не робили нічого іншого (не створювали своєї національної держави – ред.), - заявив лідер кримської організації НРУ.

Нагадаємо, у Сімферополі 22-24 грудня проходить 5-а сесія IV Курултаю (Курултай кримськотатарського народу - національний з’їзд, - найвищий представницький повноважний орган кримськотатарського народу).

22 грудня перед початком Курултаю перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив журналістам, що кримськотатарський народ має право на самовизначення й не має наміру відмовлятися від ідеї створення національної держави. На запитання, чи не вважають лідери кримських татар, що позиція щодо наміру створити національну державу може стати причиною звинувачення в сепаратизмі, перший заступник голови Меджлісу відповів, що не розуміє, про який сепаратизм йдеться: «Якщо народ на своїй території говорить про своє право на самовизначення в рамках існуючої держави, то який же це сепаратизм?!».

Від “Аратти”: Заяви Рефата Чубарова, якого важко навіть було підозрювати у будь-яких недружніх намірах, а тим більше - сепаратистських, щодо України, дивним чином співпали із резонансним вбивством Норіка Ширіна. Молодий журналіст і видавець регіональної молодіжної газети, якого по-звірячому зарізали у власному гаражі, відрізнявся надзвичайною миролюбністю й виступав за національне порозуміння народів Криму, за мирний і толерантний діалог між різними етносами.

Проте, всі заклики "Берліку" (громадської організації, яку очолював Ширін), розбивалися об байдужіть й відверту бездіяльність властей Автономії. Й саме це стимулює нахабство ряжених козачків, імпортованих, як правило, із сусідньої держави. Проте місцева влада, сфомована регіоналами та проросіськими маріонетками, здебільшого переймається не проблемами виборців, а виконанням політичних замовлень з-за кордону. У підсумку - одна балаканина про... і навколо..., звинувачення в адресу Києва та відвертий бандитський терор місцевого населення. Незалежно від національної приналежності.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.