Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


До Києва прибувають євроспостерігачі у справі Тимошенко

За право людини 5004 перегляди

Опубліковано - 11.06.2012 11:21 | Всі новини | Версія для друку

 До Києва прибувають євроспостерігачі у справі Тимошенко
До Києва прибувають євроспостерігачі у справі Тимошенко
Влада фактично не визнає статусу міжнародних спостерігачів, що наражає Україну на новий міжнародний скандал.

Статус спостерігачів від Європарламенту викликає сумнів, кажуть у пропрезидентській Партії регіонів, коментуючи призначене на понеділок прибуття екс-президента Європарламенту Пата Кокса і екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського. Європейські політики мають на меті спостереження за роботою українського судочинства у справі Юлії Тимошенко. Відтак, експерти зауважують, що така позиція може лише поглибити міжнародну ізоляцію української влади.

Пат Кокс і Олександр Кваснєвський, які стали спостерігачами від Європейського парламенту в судових процесах над екс-прем’єр-міністром Юлією Тимошенко, матимуть в Україні сумнівний юридичний статус, а відтак, до Тимошенко їх можуть не пустити, вважає заступник голови парламентського комітету з питань правосуддя, депутат від Партії регіонів Валерій Бондик.

«Що це за статус – спостерігачі? Яким національним законодавчим актом визначене це слово? Я знаю єдине: спостерігачі передбачені у межах виборчого законодавства. Тоді так! А так, чому не наглядачі? Громадяни якісь, яких країн, я не знаю. Думаю, що цьому питанню приділяється надмірна увага», – заявив у коментарі для Радіо Свобода Бондик.

Протидія спостерігачам Європарламенту поглибить ізоляцію – експерт

Українські посадовці, ховаючись за поняттям суверенітету, дійсно мають право не звертати уваги на місію спостерігачів Європарламенту і не сприяти у здійсненні їхніх намірів, вважає професор Інституту міжнародних відносин Григорій Перепелиця. Водночас, якщо влада стане на таку позицію, то це поглибить її міжнародну ізоляцію.

«Це вже питання інтересу і відповідальності влади. Відповідна реакція, небажана для європейців призводить до звуження контактів. Це абсолютно ясно, тенденція вже зрозуміла – вона буде розвиватися у негативному напрямку. Така, на жаль, ситуація», – сказав експерт.

На пряму протидію спостерігачам Європарламенту українська влада не наважиться, припустив у коментарі для Радіо Свобода заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Соболєв. Тому, на його думку, є шанси, що їхній візит прискорить розгляд касації щодо вироку Юлії Тимошенко у «газовій» справі, за яким її позбавили волі на 7 років.

«Яке рішення не ухвалювалося б касаційною інстанцією: чи виправдувальний вирок, чи скасування вироку і повернення на новий розгляд, чи, навіть, найгірший варіант – підтвердження попередніх рішень, це відкриває шлях до свободи Тимошенко. Адже влада зробила чіткий вибір: ні у якому разі не допустити ухвалення рішення, будь якого рішення, щоб не було ні можливості виправдати Тимошенко, ні можливості звернутися до суду в Страсбурзі», – наголосив Сергій Соболєв.

Пат Кокс і Олександр Кваснєвський мають намір вивчити документі у справі Юлії Тимошенко. Також вони планують зустрітися з членами родини екс-прем’єр-міністра, з чинним головою Кабінету Міністрів Миколою Азаровим та з іншими представниками українського політикуму.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.