Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Одним помахом руки Чечетов збурив всю Україну

За право людини 5520 переглядів

Опубліковано - 6.07.2012 18:26 | Всі новини | Версія для друку

Одним помахом руки Чечетов збурив всю Україну
Одним помахом руки Чечетов збурив всю Україну
У містах України тривають акції та заходи на підтримку української мови і проти мовного законопроекту регіоналів.

Так, у Львові безстроково працюватиме "фан-зона української мови", заявив лідер львівської "Батьківщини" Роман Ілик.

За його словами, опозиція розташує її на головній площі Львова – біля пам’ятника Тарасові Шевченку – після демонтажу футбольної фан-зони "Євро-2012".

"На площі біля пам’ятника Шевченкові об’єднана опозиція "Батьківщина" уже встановила близько 20 наметів. З пропозицією долучитись до акції ми звернулись до усіх опозиційних партій Львівщини. Тут у режимі нон-стоп відбуватимуться заходи на підтримку української мови", - сказав він.

Як поінформував керівник Львівського регіонального виборчого штабу "Батьківщини" Степан Кубів, 8 липня на головному майдані Львова відбудуться молодіжний флеш-моб та віче на підтримку української мови.

Водночас, наметові містечка біля Львівських обласної та міської рад не припинятимуть роботи. На 19:00 біля Львівської облради заплановане віче.

А у Чернівцях у п’ятницю зірвали сесії обласної та міської рад з мовного питання. Заступник голови облради Валентин Маніліч та секретар міськради Віталій Михайлішин відмовилися скликати позачергові сесії, які вимагали провести частина депутатів, щоби висловити свою позицію з мовного питання.

У Сімферополі 7 липня пройде марш громадськості на захист української мови і проти закону Сергія Ківалова – Вадима Колесниченка, ухваленого Верховною Радою 3 липня.

Як повідомив голова громадської організації "Український дім" Андрій Щекун, марш від будівлі Постійного представництва України в Криму до Верховної Ради автономії пройде без партійної символіки під гаслом "За єдність України!".

За словами Щекуна, понад 30 громадських і політичних організацій АРК різко засудили ухвалення закону про засади мовної політики, який, на їхню думку, загрожує існуванню української мови і дестабілізує ситуацію в Україні.

Вони закликали спікера ВР не підписувати цей документ, а президента – ветувати його.

Між тим, учителі та науковці з різних регіонів України виступили проти маніпуляцій навколо мовного питання. Відповідну заяву члени руху "Історична ініціатива" ухвалили 5 липня у Львові під час зустрічі в Українському католицькому університеті, інформує УКУ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.