Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росіян позбавили шоу із перекриття газового крану на Білорусь

Світ навколо нас 6654 перегляди

Опубліковано - 1.01.2007 14:58 | Всі новини | Версія для друку

Росіян позбавили шоу із перекриття газового крану на Білорусь
Росіян позбавили шоу із перекриття газового крану на Білорусь
Білорусь за 4 роки продасть половину своєї транзитної труби Росії, за що російський монополіст постачатиме газ по $100 за 1000 кубометрів. Угоду було підписано в останні хвилини минулого року.

"Газпром" і Білорусія в ніч на 1 січня 2007 року підписали угоду про постачання в республіку російського газу, передав Перший канал російського телебачення.

Російський газ постачатиметься до Білорусі за ціною $100 за тисячу кубометрів – на п'ять доларів дешевше, ніж передбачалося раніше.

"Ціна газу складе з Нового року $100 грошима і надалі вона розраховуватиметься по формулі ціни, встановленої в контракті", - повідомив в перші хвилини 2007-го року глава "Газпрому" Олексій Міллер.

Він додав, що "Газпром" за 4 роки викупить половину акцій Білтрансгазу. "Ми сплатимо свою частку - 2,5 мільярда доларів - рівними долями в впродовж 4 років", - сказав Міллер.

Вартість транзиту російського газу по території Білорусії з 2007 року виросте майже в два рази і складе 1,45 долара за тисячу кубометрів на 100 кілометрів. Міллер підкреслив, що така ціна транзиту буде зафіксована на найближчих 5 років.

Нагадаємо, що російська сторона запропонувала Білорусі купувати газ в 2007 році за ціною $105 за тисячу кубометрів. Ця ціна формується виходячи з того, що $75 за кожну тисячу кубометрів Білорусь оплачуватиме в грошовому виразі, а $30 акціями компанії Білтрансгаз. Білоруську сторону такі розцінки не влаштовували.

"Газпром" заявляв, що у разі, якщо угода не буде підписана, з 10:00 1 січня 2007 року припинить постачання газу білоруським споживачам. Для переговорів з російським газовим монополістом до Москви 31 грудня 2006 року прибула білоруська делегація на чолі з першим віце-прем'єром республіки Володимиром Семашком.

Попри те, що офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов в неділю увечері заявив, що угоду планується підписати "до бою курантів", до останніх хвилин було не зрозуміло, чи вдалося утілити цей намір в життя. За словами джерел, близьких до переговорів, угода була підписана в 23:58 за московським часом.

Від “Аратти”: Наразі першість у шоу “Газовий крантик”, за показником гостроти сюжету, належить Україні. Принаймні, російські телеглядачі декілька днів мали радість споглядати як їхні чиновники демонструють “тверду руку Москви” щодо непокірних українських націоналістів. За кремлівською легендою, “знахабнілі хохли” типу вимагали перекладача.

Із “союзною” Білорусю все простіше, а головне - без інтриги. Адже, навіть в російській глибинці розуміли: нікуди Лукашенко із “союзного підводного човна” не подінеться. Віддасть й трубу, й те, що скажуть кремлівські начальники. А вигуки щодо “землянок”, в яких нібито збиралися жити без російського газу брати-слов'яни - так то чисто пропаганда, щоб втішити принижену національну гідність. Щоправда, яка національна гідність може бути у інтернаціоналіста-колгоспника? Всенародно обраного.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.