Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Івано-Франківська міськрада відмовилася визнавати мовний закон

Самоврядування Регіон: Івано-Франківська область 12041 перегляд

Опубліковано - 23.08.2012 10:50 | Всі новини | Версія для друку

Івано-Франківська міськрада відмовилася визнавати мовний закон
Івано-Франківська міськрада відмовилася визнавати мовний закон
Івано-Франківська міська рада 23 серпня прийняла заяву до президента, Верховної Ради і Конституційного Суду щодо невизнання закону «Про засади державної мовної політики».

Узаяві йдеться, що депутати висловлюють «категоричне невизнання та непокору прийнятому Верховною Радою 3 липня 2012 року та підписаному президентом 8 серпня 2012 року закону «Про засади державної мовної політики».

«Наше невизнання ґрунтується на тому, що, брутально порушуючи ст. 10 Конституції України, нині діюча влада на чолі з малоросійським президентом, шахрайськими та насильницькими методами прийняття закону підірвала підвалини конституційного ладу в державі», - сказано у заяві.

«На 22-му році Незалежності вищий законодавчий орган країни взяв курс на знищення національних цінностей і питомих ознак держави, зазіхнувши на душу народу - українську мову. Президент не прислухався до численних звернень громадськості та підписав цей ганебний закон», - наголосили депутати.

На їхню думку, провладна більшість у Верховній Раді «демонструє свою антинародну діяльність, спрямовану на узурпацію існуючої українофобної влади, знищення останніх ознак демократії і розбудову олігархічно-кланової диктатури».

Депутати переконані, що прийняття рядом місцевих рад рішень про визнання на їхніх територіях виключно російської мови як регіональної, «не спрямоване на зрівняння прав різномовного населення, а навпаки, - на затвердження єдиної імперської мови в регіонах, а відтак і в цілій державі».

«Ми переконані, що цей закон є спекулятивним напередодні парламентських виборів, - сказано у заяві міської ради. - Процедура прийняття та реалізації цього закону є сумнівною, суперечливою та не підкріпленою іншими законодавчими нормами, а тому вимагає негайної реакції Конституційного Суду України».

Депутати Івано-Франківської міської ради заявляють, що мовний закон на території Івано-Франківська не є чинним.

Нагадаємо, раніше депутати Тернопільської облради майже одноголосно прийняли рішення визнати мовний закон таким, що не має на території Тернопільщини ніяких правових наслідків, тобто не є чинним.

У свою чергу Ніжинська міська рада (Чернігівська обл.) більшістю голосів визнала українську мову на території міської громади як єдину і державну, підтвердивши таким чином її статус та відмовившись від затвердження регіональної мови в межах мовного закону.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.