Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки беспредєлу. На Луганщині судять правозахисника

Пістолетне право Регіон: Луганська область 8385 переглядів

Опубліковано - 11.09.2012 11:09 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки беспредєлу. На Луганщині судять правозахисника
Хроніки беспредєлу. На Луганщині судять правозахисника
У вівторок – одне з вирішальних засідань суду у справі луганського правозахисника Юрія Косарєва. Його звинувачують у непокорі працівникам правоохоронних органів та завданні їм тілесних ушкоджень.

Підсудному загрожує до п’яти років ув’язнення. Натомість сам правозахисник усі звинувачення відкидає. Каже, не він бив правоохоронців, а вони його. Тож і справу мають порушити проти міліціонерів.

Сьогодні у Лутугинському районному суді Луганської області має відбутися чергове слухання у справі члена громадської організації «Луганська правозахисна група» Юрія Косарєва. Рік тому він намагався допомогти працівникам місцевого кар’єру (ВАТ «Успенський кар’єр») відстояти свої трудові права. Правозахисник отримав погрози від адміністрації кар’єру, а згодом на його подвір’ї з’явилися міліціонери разом із людьми у цивільному, в яких Юрій Косарєв упізнав керівників підприємства.

За твердженням правозахисника, міліціонери без жодних підстав вимагали проїхати з ними. На відео, яке встиг зняти друг Юрія Косарева, Сергій Ігнатов, видно, що правоохоронці відмовляються надати свої документи. Один зі стражів правопорядку отримує від когось вказівки телефоном, а після цього намагається зняти міліцейську форму і застосувати силу. Зрештою все скінчилося побиттям, переконує Юрій Косарєв.

«Коли мене повалили і наділи наручники, то цивільні напали на хлопця, який знімав, повалили його, почали бити. А міліція в цей час буцала мене. В наручниках мене викинули за територію мого городу, повалили обличчям вниз і по черзі почали завдавати удари по голові», ­ – розповів правозахисник.

Справа затягнеться?

Проти Юрія Косарєва висунули кримінальне обвинувачення в нападі на трьох міліціонерів. У СІЗО правозахисник просидів два місяці, згодом йому змінили міру запобіжного заходу на підписку про невиїзд. А ось його друг, Сергій Ігнатов, якому через побиття довелося робити операцію, у слідчому ізоляторі сидить вже більше року. Його теж звинуватили у нападі на правоохоронців.

В обласній прокуратурі від докладних коментарів відмовляються.

«Будь-яка інформація може трактуватися як вплив на суд. Ви розумієте?», – сказав Радіо Свобода прес-секретар прокуратури в Луганській області Олександр Зайцев.

У мережі Facebook створили сторінку на підтримку Юрія Косарєва. Це зробила правозахисна організація «Поступ». Керівник організації Костянтин Рєуцький переконаний, що суд мав би виправдати Косарєва, але зважаючи на дуже низький відсоток виправдувальних вироків в Україні, це станеться навряд чи.

«Скоріш за все справу закриють на підставі недоведеності. Але тим не менше, Юрій готовий боротися і буде вимагати притягнути до відповідальності цих міліціонерів», – припускає Костянтин Рєуцький.

Натомість у Міністерстві внутрішніх справ не виявили порушень у діях правоохоронців стосовно Юрія Косарєва та Сергія Ігнатова.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.