Аратта - На головну

10 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Французський історик пояснив, чому Сталін підтримував Гітлера

У світі науки 6443 перегляди

Опубліковано - 13.09.2012 14:09 | Всі новини | Версія для друку

Французський історик пояснив, чому Сталін підтримував Гітлера
Французський історик пояснив, чому Сталін підтримував Гітлера
Французький історик Стефан Куртуа під час під час презентації книги “Більшовизм à la française”, організованої книгарнею “Є”, розповів про зміну шляхів проведення “світової революці”ї Йосифом Сталіним.

"Сталін був розумною людиною і чудово зрозумів на кінець 23-о року, що шляхи революції, якими їх придумав Ленін, не могли функціонувати далі. Поразка німецької спроби революції у жовтні 1923 року довела йому, що потрібно змінювати тактику. Сталін, який був великим реалістом і розцінював все у вимірі зв’язків сили, вирішив, що західні пролетарі не зможуть здійснити революцію. Вони надто добре жили для цього. До того ж... західні уряди добре зрозуміли більшовистську загрозу і дуже жорстко відреагували на неї. Комуністи були або знищені, або піддані репресіям", - розповів Куртуа.

"Таким чином, треба було знайти новий вихід. І цим виходом мала стати міць СРСР. В 20-30-хх роках його (Сталіна - Ред.) робота полягала у створенні механізованої армії, яка могла б нести соціалізм. Є надзвичайно цікавий документ, в якому видно чисту думку Сталіна. Це щоденник Георгія Дімітрова - голови Комінтерну. 39-го року Дімітрова викликали до Кремля і Сталін пояснює, що відбувається: "Ми підтримуємо німців, підтримуючи німців провокуємо війну між Францією, Німеччиною та Британією. Імперіалісти знекровлять одне одного і як в 1917-1918 роках, коли вони будуть знесилені, а ми підготуємося, тоді ми пронесемо соціалістичну революцію до Парижа", - зазначив Куртуа.

За його словами, Сталін добре розумів, що не можна такі операції проводити на папері.

"І він мобілізував великий російський націоналізм, навіть імперіалізм. І цей російський вимір приховував революційний вимір. Але останній лишається основним. У країнах, які контролював СРСР, втілюють в дію соціалізм, знищують приватну власність, створюється єдина партія. Це і є більшовистською революцією", - резюмував історик.

Довідка. Стефан Куртуа (1947 р.н.) — французький історик, всесвітньо відомий дослідник комунізму як ідеології та суспільно-політичного руху. Працює директором з питань наукових досліджень у Національному центрі наукових досліджень, професор Католицького університету вищої освіти. Автор багатьох наукових публікацій, упорядник "Чорної книги комунізму", яка стала хрестоматійною для дослідників комуністичного терору.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.