Аратта - На головну

11 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тиск на українських журналістів посилюється

За право людини 5620 переглядів

Опубліковано - 26.10.2012 11:53 | Всі новини | Версія для друку

Тиск на українських журналістів посилюється
Тиск на українських журналістів посилюється
Організація «Репортери без кордонів» констатує, що перед виборами до Верховної Ради критичні до влади журналісти дедалі більше потерпають від тиску та насильства.

Перед парламентськими виборами в Україні, що відбудуться 28 жовтня, критично налаштовані журналісти дедалі більше мають справу з насильством і тиском.

Про це йдеться у звіті міжнародної організації «Репортери без кордонів». Загалом за останні три місяці шестеро українських журналістів стали жертвами тяжких злочинів, заявила організація у четвер, 25 жовтня, у Берліні.

Щонайменше 25-тьом репортерам частково з застосуванням сили перешкоджали працювати. Для країни, яка у січні має перебрати на себе головування в Організації з безпеки та співробітництва в Європі, це ганебно, зазначається в заяві.

«Українська влада має потурбуватися про створення умов, за яких журналісти могли критично повідомляти, не побоюючись насильства», - вимагають «Репортери без кордонів». Злочини, скоєні проти журналістів в Україні, дуже рідко розслідуються. У рейтингу свободи слова, складеному «Репортерами без кордонів» Україна посідає 116-ту сходинку зі 179.

Небезпечні для життя теми

Особливо небезпечно під час виборчої кампанії повідомляти про екологічні проблеми та корупцію в земельній сфері. У серпні внаслідок брутального нападу загинув активіст-еколог і видавець газети «Еко Безпека» Володимир Гончаренко. Правоохоронці не виключають, що напад на журналіста було скоєно у зв’язку з його професійною діяльністю. Він досліджував забруднення Дніпра, а за п’ять днів до нападу повідомив про нелегальне звалище хімічних та радіоактивних відходів.

У редакціях українських ЗМІ дедалі сильніше відчувається тиск, констатують в організації. Чимало відомих журналістів через це покинули свою роботу. Великі проблеми має, зокрема, і телеканал TVi, «один з небагатьох телеканалів, що повідомляє критичну інформацію про Президента Януковича», йдеться в заяві «Репортерів без кордонів».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.